Informatii parvenite ieri grupului de actiune al ZIUA, din surse confidentiale, conduc la ipoteza ca tinta operatiunii cu accente teroriste din Irak este presedintele Traian Basescu si politica sa regionala la Marea Neagra, desfasurata in stransa alianta cu Statele Unite ale Americii. Reputatul ziarist de investigatii Eduard Ovidiu Ohanesian este tinta colaterala, ne-au declarat sursele ZIUA.

Investigatiile la care lucra in ultimul timp jurnalistul de la Romania libera demasca o intreaga retea a politiei politice din interiorul Serviciului de Informatii Externe, care tinteste prin conexiunele sale cu Moscova si structurile fostului KGB sa destabilizeze noua politica externa a Romaniei in acest spatiu. Traian Basescu pare lucrat informativ de aceasta gasca.

Unul din ultimele articole publicate de Ohanesian inainte de a fi rapit este edificator. Intitulat ""Filiera Japoneza" conduce SIE", il republicam alaturat ca un omagiu pentru munca sa de investigator in folosul Romaniei si pentru o mai buna intelegere a complexitatii situatiei. Sursele ZIUA afirma ca au certitudinea ca ziaristul era urmarit iar telefoanele sale ascultate.

Asadar, echipa de specialisti de la Cotroceni are datoria sa obtina aceste inregistrari, legale sau ilegale, efectuate de oamenii SIE, in vederea elucidarii circumstantelor in care acesta a fost angrenat inainte de plecarea in Irak.

Intreaga retea de arabi activi in mediile financiare PSD din Romania, intretinuta si formata de-a lungul anilor de cadrele fostei DIE a DSS, a fost preluata si exploatata informativ de SIE, respectiv de exact aceleasi personaje demascate de Ohanesian ca lucreaza impreuna cu fostul KGB impotriva Romaniei.

Plecarea in Irak a curajosului ziarist a fost o noua provocare, din aceasta perspectiva, a confruntarii. Eliminarea lui Ohanesian si distrugerea lui Basescu ar provoca o dubla satisfactie cercurilor expuse aici.