Primavara aceasta, forfota din gradina muzicii noastre ne ofera, ca niciodata, o sumedenie de colaborari intre vedete, totul pentru a gasi mai repede succesul. Daca din punct de vedere muzical aceasta perioada nu prea exceleaza in noutati, duetele sustin suflul muzical actual.

* Ideea Luminitei Anghel de a se prezenta la Eurovision insotita de cei mai cunoscuti percutionisti ai nostri, grupul Sistem, a fost una inspirata. impreuna, Sistem si Luminita, adica sansa noastra la Eurovision 2005, au toate ingredientele reusitei. Dupa cum bine se stie, ei au castigat preselectia nationala a concursului, unde au participat cu piesa "Let me try".

* Noile Blondy, adica Andreea Banica si ale sale dansatoare (pe care, in mod paradoxal, le cheama la fel - Cristina) si-au semnat revenirea in noua formula alaturi de Laurentiu Duta de la 3rei Sud Est. Se pare ca intre Andreea si Laurentiu s-a inchegat o relatie profesionala de invidiat, caci piesa intitulata "Dansez" este prima colaborare muzicala in care apare curtatul compozitor constantean.

* Sexoasa Cream ni se arata alaturi de CRBL de la Simplu, a lor piesa "Nu din prima seara" fiind preferata posturilor FM din toata tara. * Dl. Problema isi incearca norocul cu un album plin de featuring-uri. in deplin secret, el a inregistrat pe rand cu Andra si Nicoleta Matei, clipurile pieselor urmand sa-i asigure prezenta in topurile din aceasta primavara.

* Corina isi face curaj pe 2005 cu o piesa frumusica interpretata impreuna cu Don Baxter si Smiley de la Simplu. Clipul "imi place la tine tot" va intra in promovare zilele acestea. * Daniela Gyorfi a imprimat un album impreuna cu Adrian de Vito (care si el, la randul sau, a inregistrat cateva piese cu Tiger 1) alaturi de care va canta in aceasta vara.

Piesa cu care isi semneaza in fata publicului alianta se numeste "Cine e pe primul loc?", o piesa in care cei doi se lauda reciproc. Daniela revine dupa doua duete in urma carora s-a ales cu succes si ceva banuti, cu Liviu ex-Guta si Florin Salam. * in lipsa Danielei Gyorfi, alaturi de care a intalnit succesul, Liviu s-a pricopsit cu o noua partenera, un pic mai celebra decat el.

Norocos din fire, el i-a atras atentia unui impresar german care i-a facilitat o colaborare muzicala cu solista portugheza Nadine Damasio (ambii in foto jos). Pentru inceput, au fost imprimate trei piese in genul latino, cu care vrea sa-si incerce norocul in vestul Europei. Nadine Damasio va sosi in tara noastra la sfarsitul lunii aprilie.

* Dupa roditoarele colaborari muzicale cu Monica Anghel si Sanda Ladosi, Marcel Pavel a inregistrat inca un duet de exceptie. De aceasta data partenera ii este chiar sora lui, Gina (ambii in foto). Solistul marturiseste ca si-a dorit mult sa cante cu Gina, acesta fiind un proiect sentimental pe care l-a visat dintotdeauna.

Deocamdata, cei doi si-au probat vocile inregistrand un cover la celebra "Senza geacca e cravata" a lui Nino d'Angelo. Gina este cea mai cunoscuta solista pop din Campulung Muscel, localitate de unde au plecat o sumedenie de muzicieni. De altfel, acesta e orasul unde si-au inceput cariera muzicala toti fratii lui Marcel, fiind putin stiut faptul ca in familia solistului toti traiesc din muzica.

E vorba de Miki (ex-Riff, saxofonist, actualmente canta in Franta), Gigi (saxofonist cunoscut in cluburile din Germania), Gina si, evident, vedeta familiei, Marcel (ce si-a consolidat cariera ca violonist, pianist, contrabasist, chitarist bass, baterist si solist), cu totii fiind copiii violonistului Ion Pavel, trecut in nefiinta.

Pe de alta parte, Marcel Pavel se va prezenta peste cateva zile in noul clip al grupului Etno, alaturi de care a inregistrat o piesa.