O competitie internationala de completare online a certificatelor de pregatire profesionala a dezvaluit o surprinzatoare largime si diversitate a fortei de munca globale. Concursul, aflat inca in desfasurare pana pe 4 aprilie, a fost initiat si codus de Brainbench, lider global in evaluarea personalului, pentru a evalua pregatirea si cunostintele la scara globala.

Numita "Bench Games", competitia a depasit toate asteptarile inca din prima saptamana, cu mai mult de 100.000 de certificate de testare, pentru perosoane din mai mult de 150 de tari - de la Moldova la Insulele Marshall. De asemenea, a aratat si unele rezultate surprinzatoare asupra dispunerii centrelor mondiale de talente tehnice :

- Tari est europene, precum Romania, Lituania, Bulgaria si Belarus conduc tari vestice precum Marea Britanie, Australia, Germania si Franta in totalul certificarilor.

- ca procentaj din totalul populatiei, Lituania, Estonia si Bulgaria conduc (impreuna cu cateva natiuni extrem de mici precum San Marino si American Samoa). Natiunile tehnice traditionale precum Singapore, Israel si Suedia au coborat in lista.

- In SUA, statele Virginia, Delaware si Vermont au inregistrat cele mai mari procentaje din totalul populatiei. Oklahoma si Kansas au ajuns in top 10, iar New York s-a situat undeva pe la jumatatea clasamentului.

- Natiunile aflate in top includ cele cu limbi slavice, arabe si turce, dar si cateva state asiatice, in afara de India, Pakistan si Filipine.

- La fel ca in 2003, si in 2004, SUA, India si Federatia Rusa se afla inca in fruntea listei in ceea ce priveste totalul certificarilor.

Testele sunt efectuate in engleza, ceea ce potrivit lui Mike Russiella, CEO al Brainbench, creaza o limitare. O mare parte din Asia de Est-in special China - lipseste din aceasta cauza.

Concursul a fost initiat utilizand tehnologiile de baza ale Brainbench pentru testare si certificare online. Timp de doua saptamani participanti din intreaga lume isi pot testa online pregatirea, aptitudinile, cunostintele in peste 400 de domenii din IT, finante, sanatate, administratie, call center, general business aplications.

Pe perioada concursului testele vor fi disponibile gratuit pentru toti cei ce se inregistreaza la Brainbench, inlcusiv pentru cei 6 milioane de utilizatori actuali. Aproximativ 100.000 de teste au fost completate in prima saptamana.

Pentru mai multe informatii vizitati www.brainbench.com