Silviu Prigoana, fostul patron de la Realitatea TV, a primit, joi, licenta de transmisie prin satelit pentru un post de televiziune specializat pe difuzarea de manele, care se va numi Manele TV.

Prezent in sedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Prigoana a explicat ca a primit reclamatii de la diferite institutii, inclusiv de la Ministerul Culturii si Cultelor, referitoare la faptul ca postul Taraf TV difuzeaza numai manele, desi denumirea sa indica un post de muzica lautareasca si muzica veche.

El a spus ca dupa aparitia postului Manele TV, care va fi operat de o societate numita Manele Media SRL, posturile Etno TV si Taraf TV nu vor mai difuza manele. Astfel, incepind de astazi, Etno TV va deveni un post specializat pe folclor autentic, iar Taraf TV, un post care va difuza numai muzica lautareasca "gen Nelu Ploiesteanu".

Silviu Prigoana a mai spus in timpul audierii ca a cedat in cele din urma presiunii de a difuza manele pe Etno TV si apoi pe Taraf TV pentru ca folclorul romanesc "nu a facut niciodata bani". El a spus ca fara manele postul Etno nu ar mai fi rezistat din punct de vedere financiar. "Etno se sustine azi din manele.

Vreau sa deschid acest canal de manele ca sa am buget sa sustin financiar celelalte doua posturi", a spus Prigoana, care a adaugat ca un spot televizat de 30 de secunde este platit de manelistii care intra pe post cu 25 de euro.