Rafinaria Petrolsub Suplacu de Barcau isi va inceta astazi activitatea, ca urmare a expirarii contractului de procesare incheiat cu firma Petrom, informeaza un comunicat al societatii remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Reprezentantii Petrom au declarat ca doresc sa continue livrarea de titei catre Petrolsub, pentru ca rafinaria sa fie mentinuta in functiune, dar cu anumite conditii. Petrom a propus actionarilor Petrolsub incheierea unui contract de livrare cu plata in avans sau cu prezentarea unor garantii bancare.

Pina la mijlocul anului trecut, rafinaria din Bihor a fost administrata, pe o perioada de trei ani, de Petrom, in vederea recuperarii creantelor si penalitatilor in suma de 433 miliarde de lei rezultate din titeiul livrat de catre compania petroliera.

AGA nu a mai fost convocata

Dupa expirarea acestui mandat, administratorii si cenzorii desemnati de Petrom si-au dat demisia. Potrivit comunicatului remis joi, noii administratori, alesi in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) din noiembrie 2004, nu s-au inregistrat. Astfel, s-a ajuns in situatia in care AGA nu a mai fost convocata.

„Mentionam ca nu a fost desemnata nici o persoana care sa duca la indeplinire hotaririle AGA", se mai arata in comunicat.

Actionarii semnificativi ai Petrolsub sint firmele Eurohouse SRL Bucuresti si Fertinvest Ltd Insulele Virgine - 43,65%, Euro Trading Chemicals Bucuresti - 7,55%. La inceputul anului, printre actionari figura si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, cu o participatie de 1,7%.