Dupa mai multe luni de testare, realitatea virtuala "The Matrix Online" este disponibila pentru iubitorii de jocuri.

In acest joc, utilizatorul poate sa aleaga alianta cu Masinile, Exilatii sau Rezidentii din Zion pentru a controla noul sistem.

Exista "pastile rosii", oamenii care pot intra in Matrix cu unele limite si "pastilele albastre", care nu si-au dat seama ca traiesc intr-o lume simulata.

Editarea povestirii pentru un joc fara sfarsit, in care sute de utilizatori se pot implica simultan, a fost una dintre cele mai mari provocari, a afirmat Paul Chadwick, rasponsabil pentru tema jocului.

"Nu se poate mentine atentia tuturor doar pe o directie, astfel este nevoie de o abordare din patru unghiuri diferite. Cred ca am reusit sa realizez acest lucru. Actiunea persista pe toate planurile."

Se intorc multe personaje cheie aflate in film, cum ar fi Morpheus (Laurence Fishburne) si Merovingian (Lambert Wilson).

Filmele prezentau o viziune distrofiata a viitorului, si asta se regaseste si in acest joc.

Luptele kung fu si cele ce confrunta gravitatia, au loc in aceasi lume cenusie de otel cu zgarie nori, denumita MegaCity.

Totusi nu este doar o lume fara culori, exista multe oportunitati pentru designerii de moda. Intrand in Matrix, jucatorii pot personaliza personajele selectand genul, coafura, statura, tatuaje si imbracaminte.

Un alt joc in asa numitul gen "massively multiplayer", "City of Heroes" are loc intr-un oras plin de super eroi, insa majoritatea sunt epici pline de sabii si dragoni.

La fel ca si jocurile rivale, "The Matrix Online" este disponibil doar pe PC, la pretul de 50 USD+abonament lunar de 15 USD.

"The Matrix Online" apeleaza la jucatori care s-au saturat de pitici si orci. Este o fantezie urbana contemporana.

Totodata creatorii sunt atenti si la timpul necesar unei sesiuni, asfel jucatorii pot completa o experienta narativa doar intr-o jumatate de ora.