Volksbank Leasing Romania (VB LEASING RO), unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata leasing-ului din Romania, piata aflata in plina ascensiune, a incheiat in anul 2004 contracte in valoare neta de mai mult de 50 milioane de euro, inregistrand o crestere de peste 50% fata de anul precedent, a declarat directorul general al Volksbank

Leasing International, Udo Birkner, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Bucuresti.

"VB LEASING a realizat de asemenea un bun profit net, de 87 miliarde de lei", a spus oficialul VB LEASING.

Rezultatele obtinute in anul 2004 ridica valoarea celor peste 13.000 de contracte incheiate din momentul intrarii companiei pe piata de leasing din Romania la mult peste 250 milioane de euro.

VB LEASING si-a consolidat de-a lungul anilor reputatia de contribuabil important si responsabil la bugetul de stat. In 2004 taxele platite de companie au depasit 227 miliarde de lei.

Aproximativ 96% din cifra de afaceri a anului 2004 provin din contracte de achizitionare de autovehicule, aspect ce defineste activitatea majoritatii companiilor de leasing. "Un element de diferentiere fata de alte companii de leasing este expertiza pe care o oferim clientilor pe segmentul autocamioanelor.

Anul trecut am inregistrat o crestere extrem de rapida in acest domeniu, cu 400% mai mult fata de anul 2003. Circa 37% din cifra noastra de afaceri pe anul 2004 au fost realizate in acest segment de activitate. Am incheiat contracte de peste 17 milioane de euro pentru achizitionarea de autocamione si remorci", a adaugat Birkner.

Pe o piata extrem de fragmentata, VB LEASING se distinge ca lider printre companiile independente pe acest segment, avand o cota de piata de peste 5%.

Achizitionarea de autoturisme in sistem leasing ramane insa cel mai important segment de activitate, furnizand 59% din cifra de afaceri a anului 2004.

"In acest moment acordam finantare pentru achizitionarea oricarei marci existente pe piata, inclusiv pentru cele ale celor doi fabricanti romani, Dacia si Daewoo", a mai mentionat Udo Birkner.

VB LEASING a inceput foarte bine anul 2005, semnand in primul trimestru contracte in valoare de peste 20 milioane de euro si asigurandu-si astfel un loc printre primele cinci companii de leasing din Romania.

VB LEASING se pregateste sa intre pe o noua piata, cea a achizitionarii de spatii comerciale prin leasing: depozite, fabrici, cladiri pentru birouri. Pentru astfel de tranzactii, leasingul reprezinta in multe cazuri o alternativa de succes la imprumuturile bancare.

"Prioritatile noastre in anul 2005 sunt dezvoltarea activitatii pe aceasta noua piata, cresterea cifrei de afaceri cu minimum 50%, dar si finantarea achizitiilor de flote de transport rutier", a conchis Udo Birkner.

O alta premiera pentru piata romaneasca de leasing o constituie si initierea unui program de fidelitate pentru clientul final. In momentul incheierii unui contract cu VB LEASING, clientul primeste cardul de fidelitate VBLoyal. Contractele semnate ulterior ii aduc clientului avantaje financiare semnificative.

Pentru a fi mereu la dispozitia clientilor sai, VB LEASING opereaza in sase locatii pe teritoriul Romaniei. Pe langa sediul central din Bucuresti, VB LEASING are sucursale in alte cinci mari orase – Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi si Brasov.

Mai mult, sucursala din Constanta beneficiaza de un inalt grad de autonomie si are capabilitatile tehnice si resursele umane necesare efectuarii analizelor financiare si de risc si luarii deciziilor, facilitand astfel aprobarea finantarilor in cel mai scurt timp.

Se preconizeaza ca in scurt timp si celelalte sucursale sa obtina acelasi grad de autonomie fata de sediul central.

Pentru informatii suplimentare, vizitati site-ul nostru www.vbleasing.ro