Senatorul PSD Ilie Sarbu este singurul candidat inscris pana vineri in cursa pentru presedintia PSD Timis, organizatie care isi va alege sambata noua conducere. "Statutul prevede posibilitatea ca si altii sa-si anunte candidatura chiar si in sala, inainte de inceperea conferintei.

Urmeaza o procedura mai complicata prin care se cere votul de acceptare pentru aceasta posibila noua candidatura si, daca ea este acceptata de delegati, persoana respectiva va fi trecuta pe buletinele de vot", a declarat, vineri, Viorel Bota, purtatorul de cuvant al PSD Timis.

Pentru postul de prim-vicepresedinte si-a anuntat candidatura Sorin Grindeanu, dar cele mai disputate sunt posturile de vicepresedinti. Biroul de Coordonare al filialei judetene discuta inca despre numarul de posturi de vicepresedinti ce vor fi supuse la vot la conferinta de sambata. "Exista varianta cu sapte vicepresedinti si cea cu noua.

Ei nu sunt alesi direct de delegati, ci de un birou din 33 de membri. Acum se discuta numarul de posturi", a spus Bota.

Pentru aceasta functie, din filiala PSD Timis si-au anuntat intentia de a candida Ion Raducanu, fost prefect de Timis, Titu Bojin - director la Apele Romane Banat, Ovidiu Branzan - fost ministru al Sanatatii, Viorel Matei - fost senator de Timis si Eugen Dogariu - fost secretar de stat.

Fosta conducere a PSD Timis, care a demisionat in vara anului trecut, motivand ca isi asuma rezultatul slab la alegerile locale, nu a dorit sa participe la conferinta de alegeri de sambata. Conferinta judeteana de alegeri a organizatiei PSD Timis va fi prezidata de senatorul PSD Ion Iliescu si de deputatul Victor Ponta.