Membrii familiilor celor trei jurnalisti si ai omului de afaceri americano-irakiano-roman Mohammad Munaf, rapiti in Irak, au avut ieri o intalnire la Palatul Cotroceni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu. La cererea membrilor familiilor, intalnirea nu a fost mediatizata. Intalnirea cu seful statului a durat aproximativ o ora.

Presedintele a dorit sa-i asigure personal de faptul ca institutiile statului fac tot ceea ce este necesar pentru solutionarea cazului si sa-i incurajeze in aceste momente, extrem de dificile pentru ei.

Familiile celor trei ziaristi romani si a cetateanului american de origine irakiana au cerut, in cadrul intalnirii cu presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni, sa se transmita presei rugamintea ca suferinta lor sa fie tratata "cu decenta".

Rudele celor rapiti au solicitat o atitudine rezervata in comentariile pe marginea situatiei, cel putin pana la recuperarea ostaticilor, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu.

Catre colegii nostri de la Al Jazeera,

Apreciem in mod deosebit comunicatul emis de postul dumneavoasatra de televiziune prin care ati cerut eliberarea celor trei ziaristi romani si a celei de-a patra persoane rapite in Irak, precum si solidarizarea cu colegii nostri prin exprimarea ferma a opiniei potrivit careia rapirea oricarui jurnalist care isi indeplineste datoria reprezinta o grava incalcare a drepturilor omului.

Gestul vostru este plin de curaj si o dovada ca valorile democratiei sunt importante pentru voi si, de asemenea, reprezinta un sprijin pentru eforturile de democratizare a Irakului.

Colegii lui Eduard Ovidiu Ohanesian de la "Romania libera"