Viitorul primar general va administra un oras locuit, oficial, de aproximativ 2 milioane de oameni. Cifra reala este insa mult mai mare, daca ii adaugam si pe cei care muncesc in Bucuresti, dar nu au domiciliul trecut ''in acte''.

Tinand cont ca suprafata orasului este de 238 de kilometri patrati, rezulta o densitate de 8 mii de locuitori pe kilometru patrat, destul de mare raportata la alte capitale europene. Este de asteptat ca numarul locuitorilor sa creasca, deoarece Capitala atrage ca un magnet forta de munca noua.

Si dimensiunile municipiului se vor mari. Exista o tendinta naturala de expansiune urbana atit in partea de nord, spre Ploiesti, cat si in est, spre Pantelimon. In plus, orasul patreaza tendinta nationala porivit careia femeile sunt mai numeroase decit barbatii, in cazul Capitalei, cu peste 130 de mii.

Cea mai raspandita categorie este cea a persoanelor intre 35 si 60 de ani, care depaseste o treime din totalul populatiei. Interesant este ca in Bucuresti traiesc peste 500.000 de pensionari, si asta la un numar de doar 700.000 de salariati. Evident, tot porivit datelor oficiale.

Capitala sta aparent bine la numarul de spitale, putin peste 50, dintre care doar unul privat. Ceva mai bine ne situam la numarul de farmacii, aproape 600. Cel mai mare oras al tarii are deja peste 100.000 de cladiri de locuit, dintre care 13000 de blocuri. Numarul locuintelor a depasit 800.000, peste 90 la suta fiind in proprietate privata.

Exista citeva cladiri cu o rezonanta aparte: Casa Melix, spre exemplu, este cea mai veche constructie din Capitala. A fost ridicata in 1760, iar astazi gazduieste Muzeul Theodor Pallady.

Cea mai veche biserica este Curtea Veche, zidita intre anii 1545-1547, iar CEL MAl VECHI SPITAL, Coltea, construit in 1704. Sa vorbim si depre viitor. In Bucuresti sunt peste 230.000 de copii, cu varste sub 15 ani, plus alte aproape 200.000 de adolecenti.

Sa votam mai ales cu gindul la ei si la viitorul pe care trebuie sa il construim acestui oras.