La primul meci intern din 2005, Steaua a dezamagit ieri dupa-amiaza, la Alba Iulia, nereusind decat un egal, scor 1-1, cu Apulum.

Bucurestenii, sositi ca o mare echipa in Ardeal, au avut chiar nevoie de sprijinul arbitrului Augustus Constantin pentru a marca la Alba Iulia, centralul din Rm. Valcea, dar cu domiciliu in Bucuresti, inventand un penalty in chiar primul minut. A.

Cristea a scapat spre poarta lui Minca, iar Minea l-a calcat pe calcai, in afara careului mare. Arbitrul a vazut insa penalty, transformat de Bostina. N-a fost singura greseala a lui Constantin, pentru ca Minea, desi a faultat in postura de ultim aparator, iar stelistul era in situatie de gol, a vazut doar cartonasul galben.

Cu Zenga in tribuna (italianul a fost suspendat dupa meciul cu Apulum, ultimul din tur, restanta in Ghencea), stelistii si-au complicat meciul in urmatoarele cinci minute. Mai intai, Dica a irosit lejer o buna ocazie de 0-2, pentru ca, la faza urmatoare, Giuchici sa marcheze superb, cu un sut pe coltul lung, 1-1.

Chiar si asa, Steaua se putea impune daca Radoi (din lovitura libera) si Dica (deviere cu capul, dupa o lovitura a lui Fl. Dumitru) n-ar fi nimerit doar bara!

Finalul a fost pe contre, cu Giuchici eliminat si cu Steaua incapabila sa forteze ("militarii" n-au avut nici un atacant pe banca de rezerve dupa ce au inceput partida cu Dinita si A. Cristea in fata).

Steaua pierde astfel din avantajul teoretic pe care il are in fata lui Dinamo (dat de meciurile mai putin jucate) si ramane la doua puncte in urma "cainilor rosii".

Steaua ramane in Ardeal, pentru restanta de miercuri cu Gloria, de la Bistrita, apoi va reveni in Bucuresti pentru derby-ul cu Dinamo de duminica, din Ghencea.

Altfel, inaintea meciului, la care au asistat 18.000 de spectatori, afost tinut un moment de reculegere in memoria tatalui antrenorului lui Apulum, Alin Artimon, decedat joi.

Jucatorii gazda au evoluat cu banderole negre pe brat. Galeria lui Apulum a afisat un banner cu mesajul "Victorie, uniristi, pentru jurnalisti. Doamne, ajuta-i!", cu trimitere la cei trei jurnalisti romani rapiti in Irak.