Oficialii irakieni nu confirma ipoteza eliberarii jurnalistilor romani rapiti la Bagdad cu aproape o saptamana in urma, au comunicat, ieri, surse oficiale ale Prima TV, ca urmare a informatiilor in acest sens vehiculate in mass-media incepand din noaptea precedenta.

Citand functinari din Ministerul Apararii irakian, OTV a anuntat sambata seara ca ziaristii rapiti in Irak ar fi fost eliberati si urmeaza sa fie adusi in tara. Postul OTV, citand functinari din Ministerul Apararii irakian, a lansat informatia ca jurnalistii ar putea sa revina in cursul noptii de sambata spre duminica, cu o cursa charter, pe aeroportul Otopeni.

Informatia a fost transmisa si de postul B1 TV sambata seara.

Reporteri si operatori de la principalele televiziuni din Romania au stat in fata aerogarii pana dimineata, dar nu au confirmat aterizarea.

Intrebati de negociatorii romani din Bagdad, demnitari din Ministerul irakian al Apararii au dezmintit ca ar fi transmis o astfel de informatie. Stirea a fost infirmata si de oficialitatile de la Bucuresti.

Postul arab de televiziune Al Jazeera nu a difuzat in ultimele 24 de ore nici o stire referitoare la ostaticii romani. Ziaristii de la Al Jazeera spun ca nu au primit nici o informatie despre posibila eliberare a ziaristilor, a adaugat sursa citata.

Reporterul Marie Jeanne Ion si cameramanul Sorin Miscoci de la Prima TV, alaturi de ziaristul Eduard Ovidiu Ohanesian de la "Romania libera" si omul de afaceri americano-itakiano-roman Mohammad Munaf au fost rapiti in seara de 28 martie la Bagdad.

In seara de 30 martie, postul de televiziune Al Jazeera a difuzat o inregistrare video in care erau prezentati cei trei ziaristi romani si Mohammad Munaf, luati ostatici in Irak de un grup inarmat care nu a formulat revendicari pentru eventuala lor eliberare.