Dupa ce lui Cristian Tudor Popescu si celorlalti demisionari li s-a terminat preavizul, Corina Dragotescu a preluat conducerea interimara a "Adevarului". Cunoscut pentru faptul ca publica articole publicitare fara mentiunea "P", ziarul a anuntat, printr-o caseta publicata ieri pe pagina I, ca renunta la aceasta practica.

Era vorba de o uzanta neconforma celor occidentale, in virtutea careia o publicatie tipareste un articol care pare a reprezenta punctul de vedere al redactiei, dar in realitate textul este platit si aprobat de o firma sau un om de afaceri.

Ieri a avut loc prima sedinta din redactia "Adevarului", fara demisionari. Corina Dragotescu a facut o serie de anunturi in numele conducerii, printre care si acela ca isi pastreaza functia de publicist comentator, dar va asigura interimatul in fruntea redactiei.

Miine, cele aproximativ 80 de posturi ocupate de cei plecati vor deveni vacante. Noua structura redactionala initiata de conducerea ziarului "Adevarul" nu permite insa angajarea aceluiasi numar de jurnalisti.

In privinta viitorului redactor-sef, nu au fost luate decizii: "Nu va exista un alt Cristian Tudor Popescu", afirma Corina Dragotescu. "Chiar daca nu se urmareste angajarea aceluiasi numar de ziaristi care a fost pina acum, viitorii angajati sint deja la lucru", mai spune seful interimar al "Adevarului".