Conform bilantului contabil oficial, care va fi facut public in urmatoarele zile, in 14 ani prin vistieria FRF au trecut nu mai putin de 68.678.000 de dolari (o medie de circa 5 milioane de dolari pe an). Mircea Sandu explica modul in care acesti bani au fost gestionati.

Conform lui Mircea Sandu, 41.000.000 au fost cheltuite cu activitatea sportiva, precizind ca au fost organizate peste 1.200 de meciuri, la toate nivelurile reprezentativelor nationale.

Din suma totala, pentru cluburi au fost acordate subventii de doar 1 milion de dolari, restul fiind folosite pentru investitiile de la Casa Fotbalului si Complexul de la Mogosoaia.

Presedintele FRF a tinut sa precizeze ca nu a incasat nici un leu de la buget, desi in 1999 o ordonanta guvernamentala, la presiunea santajului cu neprezentarea la CM 1998, scutea institutia condusa de Mircea Sandu de plata unui impozit de 5 milioane de dolari.

Refuzat de guvern

In plus, Loteria Nationala a fost unul dintre cei mai constanti sponsori ai FRF, in acest caz putindu-se vorbi de o finantare indirecta de la buget. Conform legii, fiind o institutie privata de interes national, FRF poate incasa bani de la Buget, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Sport, doar pe baza unor programe.

Mircea Sandu a anuntat ca pe masa guvernului exista un proiect de construire a 10 complexuri sportive, care ar necesita investitii de 3 miliarde de lei, ramas in sertare fara a obtine si aprobarile necesare.

Pe plan sportiv, in timpul mandatului lui Mircea Sandu au fost obtinute cele mai importante rezultate din istoria FRF, mai ales in ceea ce priveste reprezentativa de seniori, insa, la general, din 29 de campanii de precalificare, doar 6 s-au soldat si cu o prezenta la un turneu final.

„Posetuta" si „Pungulita"

Fara sa ofere nume concrete, Mircea Sandu si-a acuzat fara menajamente contestatarii. „Cine ma contesta pe mine? Unul care a avut interdictie de a intra in Ungaria din cauza unui furt si care recent a aparut intr-un reportaj pe TV 5 in legatura cu un grup de mafioti?", a declarat presedintele FRF, aluzia fiind mai mult decit evidenta la fostul presedinte al clubului Steaua, Marcel Puscas.

De altfel, acesta a anuntat ca il va actiona in judecata pe Sandu, chiar daca numele sau nu a fost pronuntat.

Despre un alt contestatar nu am aflat decit ca i se spune „Posetuta" sau „Punguta", porecla venind, conform celor aflate de Mircea Sandu de la presedintii de cluburi, de la punga de plastic cu banii destinati cumpararii unor meciuri sau a unor jucatori. In acest caz, aluzia pare sa fie indreptata catre presedintele sindicatului fotbalistilor, Alex Radulescu.