Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a anuntat ca pentru a candida la functia de presedinte al FRF o persoana trebuie sa indeplineasca doua conditii, sa fie cetatean roman si sa fie absolventa de studii superioare de lunga durata.

"In Statutul Federatiei Romane de Fotbal se arata clar, la articolul 34, alineatul 4, ca pentru a candida la functia de presedinte al FRF trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: a) cetatenie romana si b) studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta. Astea sunt singurele conditii", a spus Adalbert Kassai.

Adunarea Generala Extraordinara a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) din 15 octombrie 2001 aprobase un amendament la proiectul de statut, in care se specificau conditiile care sunt necesare pentru a indeplini functia de presedinte al FRF. Insa secretarul general al FRF a declarat luni ca "acelea sunt perimate, nu mai sunt valabile".

Conform amendamentului din 2001, candidatul trebuia sa fie absolvent si licentiat al unui institut de invatamant superior, sa fie cunoscator al limbii engleze si/sau franceze, sa aiba cunostinte de management sportiv, sa fi fost minimum patru ani intr-o functie de conducere din cadrul FRF, LPF sau al unui club, sa fie de nationalitate romana si sa aiba maximum 60 de ani.

Adalbert Kassai a adaugat ca nu stie daca va continua la FRF si dupa retragerea presedintelui Mircea Sandu. "E prematur sa vorbim. Cine va candida isi va alcatui o noua echipa cu care va lucra. In acest moment nu se pune insa problema ca eu sa candidez la functia de presedine al FRF", a explicat Kassai.