Vacanta de Pasti bate la usa, iar cea de vara este la o aruncatura de bat, astfel ca a XIII-a editie a Targului National de Turism este binevenita pentru a-i ajuta pe turisti in planificarea concediului. Anul acesta participa 291 de firme, dintre care 39 straine, reprezentand 13 tari.

REDUCERI. Agentiile de turism, hotelierii si asociatiile de profil au pregatit o multime de excursii, sejururi si vacante in diferite colturi ale tarii si ale lumii. Anul acesta, in premiera, cei care se inscriu, pe perioada targului, la agentiile de turism pentru ofertele de vara vor beneficia de reduceri de 10%-20% din pretul pachetelor turistice.

"Vrem sa transformam TNT dintr-un eveniment de prezentare a ofertelor agentiilor de turism intr-unul de vanzare a acestora, asa cum se intampla la expozitiile similare din alte tari", a declarat Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

OFERTE. Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) a pregatit sejururi de Pasti in pensiunile afiliate de langa Tismana, de la Sibiu sau din zona Bran-Moeciu.

Pentru 139 de euro de persoana, turistii pot petrece cinci zile in Delta Dunarii (cazare si pensiune completa), unde vor fi transportati cu barca la slujba de Inviere si vor gusta din bucatele traditionale pe baza de peste. Pe langa redescoperirea turismului traditional, turistii pot opta pentru excursii in strainatate, in Grecia, Italia, Croatia, Mexic, Kenya sau Japonia.

Programul special "Litoral pentru toti" ar putea continua si in aceasta vara. Deocamdata, Autoritatea pentru Turism si asociatiile de profil poarta discutii legate de posibilitatea lansarii ofertei.

AGREMENT. In paralel cu TNT se va desfasura si Salonul de sport si agrement "Expo Sport & Leisure", in cadrul caruia se va organiza standul "Romania olimpica". Vizitatorii vor avea ocazia sa intalneasca aici si sa obtina autografe de la marii sportivi ai tarii, printre care Nadia Comaneci, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipa, Laura Badea sau Catalina Ponor.

Tot la TNT, pasionatii de arta fotografica vor avea prilejul sa admire cele mai frumoase fotografii cu teme turistice in cadrul unui salon specializat. Tematica salonului cuprinde urmatoarele categorii: peisaj natura, obiective turistice, peisaj citadin si eseu fotografic. Printre laureatii Salonului National de Fotografie Turistica se numara si fiica presedintelui, Ioana Basescu.