Traian Basescu este un presedinte fumator. Dintre presedintii de pana acum, doar Emil Constantinescu a mai avut probleme cu tigarile – dar pe timpul cand nu era presedinte, ci simplu intermediar intre Coposu si chiosc. Dincolo de fumat, Traian Basescu are o legatura foarte serioasa si directa cu tigarile. Mai precis, cu doi traficanti de tigari de origine araba.

Legaturile lui Traian Basescu cu aceasta cauza sunt fata lui, Ioana, si Virgil Magureanu, zis Sarpele, care-a facut pe multi sa muste din fructul oprit.

Cine sunt contrabandistii arabi care i-au cazut cu tronc lui Traian Basescu

Regimul Ceausescu i-a avut in solda pe arabii Abu Nidal, Abu Abbas si Abu Amar. Regimul Iliescu a cultivat relatii stranse cu arabii Mike Nassar, Kamel Kader, Zaher Iskandarani si Omar Hayssam. Arabii lui Ceausescu erau teroristi, pe cand cei ai lui Iliescu sunt combinagii si contrabandisti de arme si tigari. Parte dintre contrabandisti lucreaza pentru actualii teroristi.

Ca sa nu ramana mai prejos de predecesorul sau Ion Iliescu, Traian Basescu si-a tras propriii lui traficanti de tigari de origine araba, pe libanezul Wael El Ghadban si pe elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack. El Ghadban s-a evidentiat in operatiunea "Tigareta 1", implementata de armata.

Wael El Ghadban a fost partenerul de afaceri al lui Mike Nassar, eroul principal al afacerii "Tigareta 1", asasinat in Brazilia, la Sao Paolo, pe 8 martie 2002. Pana la o vreme, Nassar a fost omul lui Virgil Magureanu. Magureanu este omul lui Basescu si si-a predat partidul la cheie, cu tot cu ramasitele retelei de traficanti din "Tigareta 1".

Cu patru ani inainte de a da coltul, Nassar a apucat sa declare urmatoarele: "Ma voi rafui personal cu Virgil Magureanu, dar numai in afara granitelor Romaniei. Deocamdata, el si cu Wael El Ghadban mi-au luat sase milioane de dolari, dar exista multe mijloace sa-i recuperez, stiu eu cum. Eu afirm cu toata responsabilitatea ca el este vinovat.

El voia bani si eu nu vreau sa-i platesc. {i, pana la urma, m-a presat prin intermediul (...) lui Wael El Ghadban. El Ghadban lucra pentru SRI si mai ales pentru Magureanu personal. {i, ca dovada, toate tigarile care s-au gasit in depozitele armatei erau pe firma Palesta, proprietatea lui El Ghadban. Acesta este in Romania si acum.

Magureanu l-a ajutat foarte mult sa obtina cetatenie si un pasaport romanesc. (...) Magureanu a castigat foarte mult dupa El Ghadban.

Eu nu vand tigari in tara, eu doar le aduc. El Ghadban se ocupa de vanzare. (...) El Ghadban are relatii stranse cu politia, cu vama si mai ales cu Magureanu. (...) El mai lucreaza cu un partener strain, un prieten de-al meu. {i in prezent desfasoara operatiuni similare, in acelasi mod."

Pe prietenul defunctului Nassar il cheama Karim Allan Bandack. Nassar a fost unul dintre comandantii falangelor crestine libaneze, care au sprijinit interventia israeliana in sudul Libanului.

El a fost implicat direct in asasinarea celor 2.000 de palestinieni din taberele Sabra si Shatila, de pe teritoriul libanez, la ordinul generalului de aviatie de atunci, Ariel Sharon, ajuns premierul Israelului si apoi ministru de Externe.

|n momentul in care Nassar a dat de inteles ca va depune marturie impotriva lui Sharon, pentru crimele de la Sabra si Shatila, in procesul care ar urma sa aiba loc la un tribunal international din Belgia, soarta lui a fost pecetluita. Nassar a fost asasinat impreuna cu sotia lui, cu o arma cu amortizor, in timp ce-si facea plinul la o pompa de benzina din Sao Paolo.

Asasinul n-a fost descoperit si poate fi un membru al Hezbollah, dar presa americana a speculat ca el pare sa fi fost agent Mossad.

Colegii nostri Sorin Ozon si Stefan Candea au publicat, la scurta vreme dupa asasinarea lui Nassar, un material foarte interesant, "Omul lui Magureanu a fost asasinat", in care au sintetizat povestea libanezului ucis in Brazilia.

|n 1992, Mike Nassar a negociat "cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, eliberarea fratelui sau, Ellie Nassar, arestat in urma denunturilor facute de membrii altor retele concurente de trafic cu tigari.

Acesta a fost de fapt si momentul izbucnirii scandalului «Tigareta 1», care a implicat nume importante din armata si lumea politica.

Fratii Nassar venisera in Romania pentru a face afaceri cu armament si tigari, dar rivalii lor i-au determinat in cele din urma sa-si mute afacerile in alte tari. (...)

|n Romania au ramas insa asociati mai vechi de-ai lor, care isi desfasoara si in prezent afacerile la noi in tara. Libanezul Wael El Ghadban este unul dintre acestia".

Sursele noastre pretind ca, pentru a fi scos de sub urmarire penala, El Ghadban i-ar fi platit cu circa 2 milioane de dolari pe Virgil Magureanu si pe generalul (r) MApN Apostolescu.

Ioana Basescu, fiica presedintelui Romaniei, intretine legaturi comerciale cu Wael El Ghadban si Karim Allan Bandack. Ioana este reprezentantul societatii "Casa del Habanos", de la Hotelul "Athénée Palace Hilton".

"Casa del Habanos" este franciza preluata de societatea Brands International SRL. Firma face parte din grupul de companii controlate de El Ghadban.

Actionarii societatii Brands International sunt firmele Top Brands Distribution si Allanco Holding. Societatea Allanco este patronata de Karim Allan Bandack.

La Registrul Comertului din Cuba, firma Allanco Holding SA figureaza ca distribuitor de havane in Romania, prin presedintele ei, Karim Allan Bandack. Sediul societatii Allanco se afla in Elvetia, in orasul Lutry, Route de la Croix, 150.

|n luna mai 2004, El Ghadban a calatorit cu pasaport romanesc in Cuba, unde a participat la o licitatie de havane, organizata de guvernul cubanez. |n exact acelasi interval, Ioana Basescu a facut o vacanta de afaceri in Cuba, in compania lui Bandack, pentru a prelua reprezentanta "Casa del Habanos".

El Ghadban locuieste in Voluntari, la sediul societatii Top Brands Distribution, numita in continuare TBD, din soseaua Stefanesti 4. Specificul activitatii societatii TBD este de distributie a bunurilor de larg consum, din categoria celor cu rulaj rapid. In cazul nostru este vorba despre tigarile fabricate de Philip Morris.

Intre TBD si Philip Morris s-a incheiat un contract de colaborare, prin decizia nr.372 din 3 octombrie 2002, a Consiliului Concurentei. Societatea Philip Morris Romania are calitate de furnizor, iar TBD de distribuitor. Consiliul Concurentei a acordat beneficiul exceptarii, privind contractul incheiat intre societatile Philip Morris si TBD.

Ghadban nu participa decat la intalnirile de la Philip Morris, iar in oras vine doar in strada Siriului, intr-un imobil din spatele hotelului lui Mitica Dragomir, unde organizeaza sedintele operative.

El conduce insa din umbra toate activitatile grupului TBD din Romania, din pozitia de consultant, si nu apare ca actionar decat la firma Palesta Impex SRL, cu sediul in strada Ion Neculce, implicata direct in "Tigareta 1".

La inceput, Ioana Basescu a lucrat pentru firma de avocatura "Stefanica, Osmani & Partners". Intre cunoscuta Patricia Osmani, patroana firmei de avocatura, si Karim Bandack a existat o relatie intima.

Bandack a angajat-o pe fata lui Basescu pe post de consultant la firmele sale. Fiica primarului incaseaza un salariu lunar de circa 3.000 de euro, de la firma Top Services, a lui Bandak.

Karim Allan Bandack este si patronul societatii SC Top Services SRL, inregistrata la aceeasi adresa din Voluntari unde figureaza si societatea TBD. |n scriptele acestei firme, el figureaza insa sub numele Bandack Karim, cetatean elvetian domiciliat in Lausanne, Rue Wiliam Fraisse, 14. Firma Top Services a derulat proiectul de instalare a 1.200 de chioscuri cu toalete ecologice, in Bucuresti.

Pe chioscuri s-au instalat panouri publicitare. Afacerea panourilor a fost coordonata de Basescu, pe vremea cand mai conducea destinele Primariei Municipiului Bucuresti. Doar patru panouri publicitare, a cate 1,6 metri patrati, aduc venituri de 6,5 milioane de dolari anual.

Viceprimarul Murgeanu a impus ca firma Top Services sa expuna panourile publicitare pe exteriorul chioscurilor. Anul trecut, consilierii PSD au sesizat ca expunerea panourilor publicitare ar aduce contracte de milioane de euro pentru firma, din care beneficiul primarului general ar fi coplesitor, si au respins proiectul intr-o sedinta a Consiliului General.

|n prima faza, in noiembrie 2003, consilierii PSD l-au votat si l-au respins abia in februarie 2004, in momentul in care au aflat ca este sustinut in beneficiul fostului primar general. Se pare ca Bandack a sprijinit substantial campania electorala a lui Basescu.

Prin toate dovezile prezentate, rezulta ca Basescu a intrat in combinatie cu afaceristii "Tigaretei 1" prin intermediul lui Magureanu, inrolat in PD.

N-am gasit un alt termen la indemana, decat "inrolare", deoarece Partidul Noua Romanie, formatiunea minuscula cu care Magureanu a venit la negocieri cu Partidul Democrat, isi incetase de fapt activitatea, cam tot atunci cand Mike Nassar dadea coltul in Brazilia, rapus de gloantele unei arme cu amortizor.

Cornel IVANCIUC