Ness Technologies - furnizor global de servicii IT- a achizitionat compania romaneasca Radix Company, pentru 4 milioane de euro. Potrivit contractului incheiat intre cele doua parti, Ness va plati o suma aditionala de pana la 3 milioane de euro, daca Radix va atinge anumite performante.

In momentul finalizarii achizitiei, Radix Company SA isi va schimba numele in Ness Romania si va opera ca filiala a Ness Olanda numita Ness Technologies BV.

"Exista o cerere crescanda pentru servicii si solutii IT de pe piata locala. Tinand cont de faptul ca Romania va adera in curand la UE, este o piata importanta si dispune de numerosi specialisti IT foarte bine pregatiti", a spus presedintele Ness Europe, Ivan Hruska.

Ness Technologies este un furnizor global de servicii si solutii IT integrate menite sa sprijine clientii in cresterea performantei si a eficientei afacerilor.

Cu specializari in outsourcing si offshore, integrare de sisteme si dezvoltare de aplicatii, software si consultanta, Ness deserveste un portofoliu de peste 500 de companii listate la bursa, atat din sectorul public cat si din cel privat.

Cu peste 5.000 de angajati, Ness isi desfasoara activitatea internationala in peste 14 tari din America de Nord, Europa si Asia si are dezvoltate parteneriate cu peste 100 de distribuitori si producatori hardware si software din lume. Clientii de referinta ai Radix sunt Electrica, Hidroelectrica, OPCOM, Mobifon, Coca-Cola, IBM, CFR.