Cei trei ziaristi sunt liberi si se afla sub protectia trupelor aliate, potrivit unor surse bine informate din Bagdad, citate de Antena 1, PRO TV, B1TV, Europa FM. Aceleasi surse au precizat ca la Bagdad s-au operat arestari, printre cei retinuti fiind si unul dintre fratii lui Mohamed Munaf.

Administratia Prezidentiala "nu poate confirma" eliberarea, dar a precizat, potrivit RadioMIX FM, referidu-se la arestarea lui Omar Hayssam, ca "actiuni similare sunt in curs de desfasurare la Bucuresti si Bagdad".

Adriana Saftoiu despre retinerea lui Hayssam:

Actiuni similare sunt in curs de desfasurare la Bucuresti si Bagdad

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a declarat in aceasta seara ca, omul de afaceri de origine siriana Omar Hayssam a fost retinut in baza unui mandat emis de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adriana Saftoiu a declarat in exclusivitate pentru emisiunea "Romania la Raport" realizata de Carol Sebastian la Radio MIX ca actiuni similare sunt in curs de desfasurare in Bucuresti si la Bagdad.

Toate aceste actiuni sunt in legatura cu "operatiunile de recuperare" a celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak, a mai declarat purtatorul cuvant al Presedintiei, fara a da insa detalii suplimentare in acest sens.

  • Forum: Jurnalisti romani rapiti in Irak