Victimele agresiunilor sexuale produse acum 15 ani incep sa depuna marturie impotriva megastarului

Procesul lui Michael Jackson a intrat, luni, intr-o faza decisiva, o data cu marturia unui tinar care a descris, cu vizibila emotie, agresiunile sexuale la care l-ar fi supus cintaretul atunci cind avea intre 7 si 10 ani, transmite AFP, preluat de Mediafax.

In prezent in virsta de 24 de ani, tinarul a plins in fata celor 12 jurati de la tribunalul din Santa Maria, in timp ce povestea trei agresiuni la care ar fi fost supus intre 1987 si 1990.

Primul incident ar fi avut loc cind el avea doar 7 ani, intr-un apartament din Los Angeles care ii apartinea lui Michael Jackson.

Baietelul era asezat pe genunchii cintaretului, in fata televizorului, cind acesta a inceput sa-l gidile, dupa care i-a atins zonele intime.

"La 7 ani, nu stii ca acesta este un lucru care nu ar trebui sa se intimple (...) Poate ca mi s-a parut ciudat, dar nu foarte ciudat", a spus el. Trei ani mai tirziu, in timp ce jucau impreuna un joc video, cintaretul a mers mai departe.

Dupa ce l-a gidilat si l-a mingiiat, i-a atins in mod repetat organele genitale timp de aproximativ trei minute, a povestit martorul, spunind ca nu-si aminteste cum anume s-a incheiat episodul. Baiatul il cunostea pe Jackson pentru ca mama lui lucra ca femeie de serviciu la Neverland.

Cu o emotie vizibila, martorul audiat luni a spus ca i-a fost greu sa relateze despre agresiuni, el urmind un tratament psihologic intre 13 si 18 ani. In 1994, cintaretul a dat familiei baiatului doua milioane de dolari, pentru a nu face publice acuzatiile.

Lovitura finala

Acest caz este primul dintr-o serie de cinci in care Jackson ar fi fost implicat in trecut si pe care judecatorul Rodney Melville a decis ca juratii sa le audieze.

Procurorii au solicitat permisiunea de a vorbi despre aceste cazuri, chiar daca ele nu au condus la procese penale impotriva cintaretului, pentru a putea stabili ca acesta manifesta un comportament recidivist.

Prezentarea acestor cazuri ar putea marca lovitura finala impotriva lui Michael Jackson, daca acuzarea va reusi sa convinga juriul ca el este un agresor sexual care nu reuseste sa-si stapineasca atractia fata de adolescenti si preadolescenti de sex masculin.

Vedeta, care pledeaza "nevinovat", risca 20 de ani de inchisoare pentru agresiuni sexuale comise asupra unui baiat in virsta de 13 ani la data presupuselor fapte.

Comentatorii apreciaza ca martorul audiat luni a facut o puternica impresie asupra juratilor, reusind sa fie chiar mai convingator decit adolescentul aflat la originea actualului proces. Baiatul care l-a acuzat in 1993 pe Michael Jackson de abuz sexual nu va depune marturie, dar o va face mama lui.

Potrivit avocatului Larry Feldman, care a reprezentat familia presupusei victime in 1993, baiatul a afirmat ca a fost supus unor abuzuri de natura sexuala in sapte rinduri. Cazul nu a mai ajuns in fata tribunalului deoarece intre parti a fost incheiat un acord in valoare de 20 de milioane de dolari.

"Daca juriul va crede aceste marturii, procurorul are toate sansele sa obtina condamnarea acuzatului", estimeaza juristul Jim Hammer.