Mustafa Erdogan, directorul artistic „Fire of Anatolia", a declarat ca initiativa de a o invita pe Andreea Marin sa prezinte spectacolul grupului de acum doua luni a fost o greseala. Pentru viitorul show al dansatorilor turci din luna mai nu se va mai apela la nici un prezentator.

Potrivit lui Tudor Chitu, directorul firmei organizatoare, de data aceasta spectacolele din 11 si 12 mai de la Sala Palatului, pentru care s-au cheltuit peste 250.000 de euro, nu vor mai fi prezentate de nimeni, deoarece trupa de dans „nu are nevoie de prezentare". „Prima data a fost o greseala", a spus el.

In ianuarie, prezentarea a fost facuta de Andreea Marin care nu a improvizat discursul, rezumandu-se a citi informatii despre „Fire of Anatolia" din mapa de presa. Cele doua spectacole sunt incluse in turneul international al grupului, care va incepe la 11 aprilie in Bulgaria si se va incheia in decembrie in China.

FIRE OF ROMANIA?

Mustafa Erdogan a vizitat zilele trecute liceul coregrafic din Bucuresti, intentionand sa formeze un grup de dans asemanator, cu influente traditional romanesti. El va incerca sa realizeze un proiect similar si in China. Numerele de dans ale grupului format din 70 de oameni sunt inspirate din mitologia si istoria diferitelor regiuni ale Turciei.

„Fire of Anatolia" a devenit cunoscut ca unul dintre cele mai bune grupuri de dans din lume in decursul ultimilor patru ani. Un bilet la spectacolele din Bucuresti va costa intre 500.000 si 1.500.000 de lei. „Fire of Anatolia" ar mai putea sustine doua spectacole la Bucuresti in 22 si 23 octombrie, dar atunci programul va fi diferit de cel din ianuarie si mai.

DIVA CONTRAATACA

Afland opinia directorului artistic al grupului „Fire of Anatolia", Andreea Marin ne-a declarat:

„N-as da mai multa importanta decat e cazul unei declaratii care apartine unui om nemultumit de o neimplinire din punct de vedere financiar, in urma spectacolului „Fire of Anatolia".

Personal, nu am avut nici o problema cu acest om, nici macar nu-l cunosteam inainte ca firma mea sa fie contactata de TIAD (Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci) pentru implicare in organizarea spectacolului.

Se pare ca TIAD - organizatorul principal - nu a fost multumit de colaborarea cu OMNIS, reprezentata de domnul Tudor Chitu, si atunci au apelat la serviciile noastre.

Spectacolul a fost un succes si a fost difuzat de TVR, dar faptul ca OMNIS nu a mai castigat atat cat preconizase initial este o sursa de nemultumire pentru ei. Insa aceasta nu este o problema care sa ma priveasca.

Conflictele colaterale colaborarii mele directe cu TIAD, si nu cu domnul Tudor Chitu, nu sunt de interes pentru mine.

Pe de alta parte, „Fire of Anatolia" este un spectacol exceptional, pus in scena de artisti profesionisti, dar pana la prima aparitie in Romania acestia erau necunoscuti publicului de aici.

Fireste ca aveau nevoie atat de prezentare, cat si de promovare serioasa in presa si pe TV, ceea ce s-a si intamplat. Numai un necunoscator al fenomenului media poate face o astfel de afirmatie.

Dar nu e cazul sa ne pierdem vremea cu opinii neavizate. Sunt destule lucruri de facut - sa ne vedem de treaba", a adaugat Andreea Marin.