Steaua Bucuresti intalneste astazi, in deplasare, pe Gloria Bistrita, intr-un meci-restanta contand pentru prima etapa a returului. Dupa pasul gresit facut la Alba Iulia, unde nu au reusit sa obtina decat un punct, in fata lui Apulum, elevii lui Zenga au ocazia sa urce din nou pe prima treapta a clasamentului in cazul unei victorii la Bistrita.

Ros-albastrii si-au fixat scurtul cantonament din Ardeal la Cluj, acolo unde trupa lui Zenga a si efectuat un antrenament, pe stadionul "Ion Moina".

Bucurestenii au fost urmariti la pregatire de componentii echipei Universitatea Cluj si de aproximativ 50 de suporteri. Stelistii au probleme in compartimentul ofensiv, acolo unde lipsesc Daniel Oprita, accidentat, si Andrei Cristea, suspendat.

Cu toate acestea, antrenorul italian Walter Zenga nu pare ingrijorat: "Avem un lot destul de numeros. Daca nu joaca Oprita si Cristea, va juca altcineva", a spus tehnicianul, care regreta ca programul incarcat nu ii permite sa mearga la Roma pentru a asista la funeraliile Papei Ioan Paul II.

"Nu voi putea merge vineri la inmormantare, pentru ca avem de lucru, dar il regret, pentru ca este un om care a schimbat lumea", a spus Zenga. Luni, jucatorii Stelei aveau rezervare la o sala de bowling, dar au renuntat din cauza oboselii.

Dorinel Munteanu a explicat ca ros-albastrii nu-si pot permite sa se relaxeze la Cluj, ei aflandu-se in acest oras pentru a se pregati pentru meciul cu Gloria.

Bistritenii sunt determinati sa-si vanda scump pielea, presedintele Jean Padureanu refuzand sa se gandeasca la o infrangere. "Ne-am propus un singur lucru: sa nu pierdem.

Ce vom reusi, vom vedea", a spus Padureanu, care a negat zvonul conform caruia contracandidatele la titlu ale Stelei au promis prime bistritenilor in caz de victorie. Referindu-se la decizia presedintelui FRF Mircea Sandu de a renunta sa mai candideze la sefia federatiei, Padureanu a spus ca va fi nevoie de sase-sapte ani pentru ca succesorul sau sa il egaleze.

"Reusise sa se impuna in aceasta perioada. A avut si rezultate bune, cu toate ca din anul 2000 nu prea a mai avut. Reusise sa fie membru al unor comisii in cadrul UEFA. Vor trebui sase-sapte ani pana cand succesorul lui Sandu va reusi sa ajunga la nivelul sau. Fara continuitate nu se poate face nimic", a declarat Padureanu.