LeuVirtual este un „e-currency", unitate de troc online, care vine in sprijinul acelora care vor sa cumpere obiecte sau sa achite servicii pe Internet. Oricine completeaza un formular devine proprietarul unui numar de cont in leu virtual.

Sistemul securizat de plati online LeuVirtual este o solutie de plata in timp real, disponibila oricarui utilizator de Internet pentru care transferul de moneda reprezinta o necesitate frecventa.

Paritatea monedei nationale din Romania (ROL) cu unitatea LeuVirtual este 1, paritatea LeuVirtual cu dolarul si euro este aceeasi cu paritatea folosita de catre Banca Nationala a Romaniei in ziua respectiva.

Diferit de un credit card, utilizatorul are un istoric al tranzactiilor, prin care poate verifica cu ajutorul numarului de lot (numar unic in sistemul LeuVirtual, asociat fiecarei tranzactii in sistemul LeuVirtual) de unde s-au primit si unde s-au transmis fondurile.

Comisionul practicat este de 0,9% la tranzactiile intre conturi, toate celelalte operatiuni de retragere si depunere fiind netaxabile.

Pe baza contractelor incheiate cu banci internationale, acest sistem poate fi asociat si cu carduri de debit, orice persoana care are un cont pe leu virtual si calatoreste in strainatate sau in Romania poate retrage numerar de la orice ATM din lume care afiseaza sigla cardului utilizatorului - Maestro si Cirrus. Ca limite de plata, singura limita este cea stabilita de banca, de maximum 4.000

dolari la 24 de ore si, de asemenea, aceeasi limita de suma este valabila in ceea ce priveste transferul dinspre contul de leu virtual inspre cardul de debit. Nu exista limita pentru suma ce trebuie depusa in contul de leu virtual. Leul virtual este deocamdata implementat pe www.zile.ro, www.platestefactura.ro, www.bidding.ro.

Administrator al sistemului Leu Virtual este Two Rasty, firma de securitate online care lucreaza cu Europa si America de Nord. Ei securizeaza de la servere la retele de Internet, Undernet, LAN-uri si Intranet. Firma s-a infiintat in 2000 si a lucrat pana acum pe servicii de securitate.