Scandal in Spania. Ziarul El Pais scrie astazi despre un dj, care a lansat pe internet o melodie cu versuri instigatoare la ura de rasa si xenofobie. Cintecul se refera la romanii din Spania si la populatia de culoare, carora autorul le adreseaza injurii.

Mai mult dj-ul isi exprima dorinta de a le taia miinile romanilor, transmite pentru InfoPro, de la Madrid, Gabriela Hada.

DJ Syto: «Ma cac pe imputitii aia de romani, pe rasa lor, pe mortii lor si pe toata tara lor»!

De cateva luni, in discotecile si cluburile spaniole se poate asculta o melodie cu grave conotatii xenofobe si rasiste. Este vorba despre cantecul "Me cago en esos putos rumanos", in traducere libera "Ma cac pe imputitii aia de romani". In alt vers se spune: «Ma cac pe rasa lor, pe mortii lor si pe toata tara lor»!

Versurile acestei piese aduc jigniri imigrantilor romani carora li se "promite" ca li se vor taia mainile si ca vor fi calcati cu masina pe capete. Romanii sunt numiti bastarzi si nesimtiti. Versurile, care se gasesc pe Internet, pe site-uri cu continut obscen si pe forumuri de muzica de descreierati, aveau ieri mai mult de 6.000 de accesari.

Autorul acestor versuri, care au socat romanii din Spania si autoritatile din Peninsula Iberica, este un anume DJ Syto, despre care nu se stie prea multe, doar ca si-a inceput cariera muzicala traficand droguri. Numele sau nu figureaza pe nici un site, iar politia spaniola nu l-a identificat inca. Unii dJ-ei romani l-au intalnit pe Syto si l-au catalogat drept "un drogat ratat".

Andrei R. Dobrogea

InfoPro