Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu a declarat in cadrul emisiunii "Romania la raport’ realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, ca pachetul de legi ale proprietatii nu este finalizat.

El a declarat ca acest pachet de legi ale proprietatii va fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament in luna mai si se spera ca in cursul anului 2005 Romania sa "inchida" acest capitol al proprietatilor.

Bogdan Olteanu: Legile proprietatii

Ministrul Bogdan Olteanu a declarat ca pachetul de legi ale proprietatii v-a fi asumat de intreaga Coalitie, inclusiv de PUR. Ministrul a mentionat ca aceste legi au fost discutate "ca principiu" urmand a fi discutate si pe text.

Bogdan Olteanu: Legile proprietatii asumate de intreaga Coalitie

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, referindu-se la constructia autostrazii Brasov-Bors, ca valoarea estimativa a acesteia este de 3 miliarde de dolari. El a declarat ca pentru Romania din cele doua autostrazi, prioritatea este Autostrada Arad-Constanta care face parte din Coridorul IV european, proiect pentru care Romania si-a luat angajamente fata de UE.

Bogdan Olteanu: Prioritate autostrada Arad-Cosntanta

Bogdan Olteanu a declarat principala problema a contractului pentru autostrada Brasov-Bors este ca nu cuprinde nici o obligatie a contractantului de a asigura finantare, deoarece "firma Bechtel are un rating mai bun decat Romania si poate aduce finantare".

Ministrul a declarat ca Guvernul va incerca "cele mai bune mijloace" de a asigura finantarea acestui proiect incadrandu-se in tintele de dificit bugetar si de inflatie asumate de Romania.

Decizia politica a Guvernului Tariceanu este ca principala prioritate in domeniul constructiei de drumuri este constrctia autostrazii Arad-Constanta european si ca "este foarte importanta autostrada Transilvania" dar va fi finantata doar in masura in care vor exista bani pentru ea, deoarece pentru cealalta autostrada din coridorul IV european exista finantare europeana de la BEI si BERD.

Bogdan Olteanu: Finantare autostrazi