Echipa demisionara de la cotidianul "Adevarul", condusa de Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu, Adrian Ursu, Bogdan Chirieac si Mircea Dinescu, au prezentat, joi, jurnalistilor, informatii despre "Prezent" - noul ziar pe care il vor edita.

Potrivit acestora, "Prezent" va fi un ziar national serios si va aparea pe piata imediat dupa Paste, intr-un tiraj initial de 100.000 de exemplare. Cotidianul va avea un format intermediar intre broadsheet si tabloid si va oscila intre 12-16 pagini, preponderent alb-negru.

Cristian Tudor Popescu, directorul si redactorul-sef al noului ziar, a declarat ca "Prezent" este un ziar cu "actionari romani pentru cetatenii romani" si se va deosebi de celelate publicatii prin calitate si prin atitudine.

El a precizat ca acest ziar este o replica atat la tabloidizarea presei romanesti, cat si la publicatia de tip "reteta", care vine din Occident.

Adrian Ursu, redactor sef adjunct al noului ziar, a explicat ca "Prezent" va fi primul ziar romanesc care va promova abonamentul inca din prima luna, dat fiind faptul ca mai multi cititori ai ziarului Adevarul si-au exprimat intentia de a se abona la noul cotidian.