Ioan Livius Milea, directorul general al Electrica Banat, a fost retinut, impreuna cu alti trei membri din conducerea societatii, pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie. Cei patru sunt acuzati de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice.

In dosar mai sunt achetati Viorel Dan, director general la Societatea de Intretinere, Servicii Energetice Electrice Banat (SISEE), Gheorghe Erimescu, director comercial si Anca Crudu, sef serviciu aprovizionare la SISEE.

Potrivit anchetatorilor, Milea si Dan ar fi primit bani si masini de lux in valoare de aproximativ cinci miliarde de lei, de la reprezentantii firmelor din Bucuresti si Cluj, pentru a accepta cumpararea si achitarea preferentiala a unor produse contrafacute.

Astfel, Milea ar fi primit doua masini de lux (Jeep BMW tip X5 si Audi tip A6) pentru a-l determina pe Viorel Dan sa accepte decontarea cu prioritate si la preturi exagerate a lucrarilor efectuate in beneficiul societatii Electrica SA, preturi in care erau incorporate aparatele contrafacute si achizitionate la preturi

supraevaluate.

La rindul sau, Viorel Dan ar fi primit in mod repetat, de la aceeasi oameni de afaceri, 830 de milioane de lei, pentru a dispune plata rapida a produselor, potrivit procurorilor anticoruptie.

Anchetatorii au stabilit ca, pentru a-si ascunde faptele, Viorel Dan i-ar fi determinat pe directorul comercial Gheorghe Erimescu si pe Sorin Boc (invinuit si el in acest dosar) sa ia masuri pentru a intocmi acte false referitoare la modul in care s-au cumparat produsele electrice contrafacute.

In savirsirea acestei fapte, procurorii au stabilit ca a fost implicata si Anca Crudu, alaturi de alti angajati ai Serviciului Aprovizionare din cadrul SISEE Banat.

Toti cei patru acuzati vor fi prezentati instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.