Dupa ce trupa Candy s-a mobilizat impotriva ziarelor si ziaristilor care, spun fetele si impresarii lor, le-au interpretat gresit pozitia in scandalul iscat de aparitia a doua dintre membrele formatiei intr-o revista pentru barbati, ne-am hotarat sa le dam cuvantul intr-un interviu in care redactorul nu a intervenit in nici un fel, iar raspunsurile sunt exact asa cum le-am primit prin e-mail:

Rep.: Cum v-a afectat scandalul legat de fotografiile din Playboy?

Monica: In momentul in care apare un scandal si iti vezi imaginea proiectata, tiparita, iti auzi vocea undeva in eter, ai senzatia la un moment dat ca nu esti tu, ca e altcineva in locul tau. Iar atunci cand lucrurile nu stau chiar asa cum te incrimineaza unii sau altii, parca iti vine sa te apuci de pastorit, de crescut albine, de orice te tine departe de civilizatie.

Eram in studio, inregistram noua piesa - dupa o saptamana istovitoare in care a trebuit sa muncesc pentru aparitia in pictorialul din Playboy - cand a sunat telefonul si au inceput sa apara tot soiul de intrebari legate de ceea ce tatal meu declarase la Kiss Fm, si despre care eu nu stiam nimic.

Am ascultat acea inregistrare de la Kiss Fm abia dupa 2 zile, si am descoperit niste inadvertente intre ceea ce unele publicatii si unele posturi de radio afirmasera, si ceea ce declarase tatal meu. E adevarat ca si eu am reactionat destul de dur la unele „declaratii" ale tatalui meu, spunand ca-l voi da in judecata. Erau lucruri spuse la nervi si care nu aveau sa se intample.

Stii, e foarte ciudat sa vezi cum multe posturi de televiziune sau radiouri trag de tine sa scoata numai acea latura sau acea virgula care cred ei ca va face senzatie sau va ridica ratingul, mereu in competitie. De fapt tu, viata ta, in momentul acela nu e altceva decat un rating sau un calup de publicitate vandut foarte bine in prime time. Stii cum e, „eroarae humanum est".

Si daca omul este supus greselii, asta nu inseamna ca trebuie sa fii pus la zid. Dar dupa ce am trecut de acest scandal, a trebuit sa fac impreuna cu colegele mele un efort de a spune ce este adevarat si ce nu.

Ba mai mult, exista diferite emisiuni in care acelui operator nu-i place fata ta sau are interese legate de alte trupe si atunci se folosesc de acest scandal pentru a stoarce de la tine o picatura, o virgula de greseala, din care el sa faca o introducere in „Infernul" lui Dante.

Rep.: Te referi la emisiunea „Tonomatul DP2"?

Monica: Da, asa ni s-a intamplat in emisiunea lui Maruta, unde am afirmat ca pe Monica (ex-Angels) am luat-o in trupa nu pentru calitatile ei vocale, ci pentru miscarea scenica, pentru forta cu care stie sa ridice publicul si sa-l anime si pentru frumusetea ei exotica.

Atunci, Maruta a vrut cu tot dinadinsul ca Monica sa cante, stiind foarte bine (noi ne stim si in viata particulara din concerte, turnee in care el prezenta si noi cantam) ca daca exercita asupra ei o presiune, Monica va ceda si atunci, efectul era cel asteptat, adica isi va face audienta emisiunii lui, in „Cronica Carcotasilor".

Intotdeauna m-am gandit ce audienta poate sa aiba aceasta emisiune in afara de noi din lumea show biz-ului si alti cativa, atunci cand stim ca toti elevii, studentii, muncitorii sunt plecati, iar acasa nu pot fi in marea majoritate decat pensionari.

Au existat de-a lungul vremii, in tari occidentale, trupe ca Bonny M, unde negrul acela nu scotea decat 2-3 sunete, insa anima foarte bine publicul si avea foarte multi fani sau Sex Pistols unde Sid Vicius nu avea voce.

Ultima formula, zic eu, de succes, care nu are nimic anormal, este cea facuta de Alin care nu are voce dar care da bine pe sticla, se misca bine si care i-a luat alaturi de el pe Tiger 1 si pe Mihai Treistariu.

Eu nu vreau sa fiu rautacioasa, dar sunt tare curioasa daca i-ar chema si pe ei (si sunt multi in show biz care chiar nu canta) si sunt curioasa daca si pe ei i-ar supune la aceleasi presiuni.

Rep.: Live sau playback?

Ella: Cand am mai fost in emisiunea lui Maruta si o telespectatoare m-a rugat sa cant, nu numai ca am cantat, dar am cantat si un fragment dintr-o opera, eu fiind studenta la Conservator. Si nu numai acolo, ci si pe scena, acolo unde sunetul nu ne permite, noi cantam live.

Si in emisiunea lui Horia Moculescu, atunci cand s-a defectat un aparat si negativul s-a intrerupt si nu la o melodie, ci la 2 melodii, am cantat live si la una din melodii am cantat acapella.

Teo: Eu am o voce foarte puternica si de multe ori trebuie sa cant departe de microfon pentru a nu „busi" difuzoarele.

Si eu am cantat de doua ori in emisiunea lui Maruta, dar vedeti dumneavoastra, in unele ziare de scandal si in unele emisiuni de scandal, aceste lucruri nu apar si ceea ce iese in evidenta este faptul ca noi toate nu avem voce, noi toate nu cantam, cu toate ca asa cum a spus si colega mea Monica, Monica (ex-Angels) a fost cooptata in aceasta trupa pentru calitati legate de miscare scenica,

animare si calitati fizice, zic eu, deosebite.

Rep.: Monica, tu cum te-ai simtit si ce ai de spus referitor la acea emisiune?

Monica (ex-Angels): Eu am cantat cat am putut sa cant si cred ca s-a vazut in acea emisiune ca nu am cantat fals, de altfel am si spus ca nu am o voce speciala. Dar sigur ca poate sunt probabil niste interese la mijloc.

Rep.: In prezent, ce le pregateste Candy fanilor?

Monica: Noi acum am filmat un videoclip la o piesa ce poarta numele trupei, se intituleaza „Candy". Videoclipul este regizat de Tudor Gramescu, textul este semnat Lucian Ionescu, iar muzica George Popa. Noi avem foarte mare incredere in piesa care va aparea acum si care pentru noi reprezinta o schimbare a stilului muzical, dar mai ales a celui legat de look, de imagine.

Am facut un videoclip interesant, cu o atmosfera underground si cu idei indraznete, futuriste.