EFG Eurobank Ergasias este interesata de privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), a declarat, joi, directorul Diviziei Relatii Internationale a institutiei elene, David Watson. "Pot sa va asigur ca vom participa la privatizarea CEC", a spus Watson, responsabil si cu coordonarea activitatii de achizitii in EFG Eurobank, actionarul majoritar la Banc Post.

Guvernul si-a propus sa vanda CEC pana la sfarsitul acestui an, de preluare aratandu-se interesate, pana acum, Erste Bank - Austria, OTP Bank - Ungaria, si HVB - Germania, Raiffeisen Bank Groupe Societe Generale si BNP Paribas. CEC este detinuta integral de stat, prin intermediul Ministerului Finantelor Publice.

De curand, in functia de presedinte al CEC a fost numit Eugen Radulescu, consilier al guvernatorului BNR, care l-a inlocuit pe Enache Jiru. CEC a obtinut, in 2004, un profit net de 589 de miliarde de lei, reprezentand un plus de 32% fata de rezultatul consemnat in 2003. In acelasi timp, activele bancii s-au majorat cu 28%, ajungand la aproximativ 52.000 de miliarde de lei (circa 1,4 miliarde

euro).