Partidul lui Vadim l-a exclus joi seara din rindurile sale pe deputatul de Tulcea Nati Meir. Gestul extrem al PPRM a fost determinat, cel putin oficial, de un comunicat de presa ultimativ prin care Meir dezavua un articol aparut in "Ziarul Tricolorul", oficiosul partidului.

Scandalul a plecat de la un articol publicat de Petr Turlea in "Ziarul Tricolorul" din 7 aprilie, articol in care se faceau referiri la pozitia presupus umila a partidului lui Vadim fata de comunitatea evreiasca.

Nati Meir s-a simtit lezat de acest articol si a remis intregii prese un comunicat extrem de dur, pe care Biroul Permanent al PPRM l-a considerat un adevarat "santaj".

Ca urmare, forul de conducere al PPRM a hotarit, conform vicepresedintelui Lucian Bolcas, "excluderea, imediata, din partid, a lui Nati Meir, pentru incalcarea Statutului, pentru santaj si intoleranta, dar si pentru o serie de activitati care nu pot fi acceptate, de natura a aduce grave prejudicii imaginii noastre de partid crestin si justitiar".

Activitatile la care fac referire sefii PPRM sint vizitele facute de Nati Meir in penitenciare, in ultima vreme, acolo unde deputatul de Tulcea s-a intilnit si a discutat cu celebri interlopi, precum fratii Camataru.

Despre Nati Meir s-a scris deseori ca ar fi o placa turnanta pentru diverse afaceri murdare. La jumatatea lunii februarie, Academia Catavencu a publicat o ancheta despre modul in care Meir a primit cetatenia romana si despre rolul sau in contractul dintre Vadim si Eyal Arad.