Cele mai calde stiri despre rock-ul romanesc.

> ALTAR a semnat cu Casa de discuri Roton si a inceput inregistrarile celui de-al 4-lea album.,"ATITUDINE ". Albumul apare foarte probabil in luna iulie 2005.

> SENZOR a implinit 6 ani de activitate. Formatia nu este incantata de

recenta nominalizare la MTV Romanian Music Awards, chiar daca a fost

determinata de votul publicului si al caselor de discuri. "MTV ne-au

nominalizat la categoria Cel mai bun clip, pentru piesa "Help Yourself".

Ne-au chemat ulterior la MTV sa transmitem un mesaj telespectatorilor.

Printre altele, le-am zis sa nu ne voteze pentru ca nu meritam", spune

Paul, liderul formatiei. El marturiseste ca i s-ar fi parut mai potrivita o

nominalizare la "cea mai buna presatatie live", categorie la care

figureaza, printre altii, clujenii din trupa de percutie rivala SISTEM. "Nu

e normal, ei fac playback toata ziua!" se revolta liderul de la Senzor.

(stire preluata din Ziarul Clujeanului, 22.03.05, p. 2 / articolul "Al

saselea Senzor" este semnat Dora Mircea-Radu)

> CASH are 2/doua mp3uri prezente saptamana asta in website-ul LITERNET.ro: "Calator" si "When I dream of love". adresa paginei este:

http://atelier.liternet.ro/articol.php?art=2285

> LUNA AMARA a inregistrat un public RECORD la concertul sustinut sub egida NEW SCHOOL REVOLUTION - concert Urban Noise - Mountain Dew, in clubul Expirat/Bucuresti (24.03). s-au inregistrat 407 platitori la 100.000 lei biletul.

> De mai bine de doi ani s-a initiat AKM, ANOTHER KIND OF MUSIC, prima emisiune de muzica pe e-mail. muzica vehiculata este destul de variata, desi suprematia o detin industrialul shi derivatele lui. si daca ar fi numai muzica, probabil ca ar fi ceva banal si la indemana oricui detine ceva muzichie si legatura la internet.

muzica nu vine aproape niciodata singurica, stinghera, ci vine insotita de texte, linkuri lamuritoare, referitoare la trupele shi melodiile care defileaza pe AKM, texte redactate intr-o nota umoristica shi originala, de asemenea, diverse informatii legate de concertele iminente care stau sa amenintze si meleagurile noastre, si chiar informatii referitoare la expozitii si galerii de arta, evident,

astea din urma intr-o legatura indirecta cu muzica. de asemenea, o initiativa demna de laudat a fost promovarea industrialului romanesc in saptamana dedicata exclusiv trupelor autohtone de industrial, AKM made in ROMANIA. in continuare, mai multe detalii veti gasi aici, la linkurile de

mai jos, care vor ajuta shi ele intru sustinere:

- http://www.rocker.ro/akm.htm

- http://www.fanclub.ro/forumdisplay.php?f=227

- http://www.metalfan.ro/forum/viewforum.php?f=23

- http://www.andreigheorghe.ro/forum/viewtopic.php?t=14193&start=0

> Spectacole de miine aminate - ZI DE DOLIU

Pentru ca miine va fi zi de doliu national, mai multe institutii culturale

isi amina sau anuleaza spectacolele. Guvernul a stabilit doliu national in memoria Papei Ioan Paul al II-lea a carui inmormintare va avea loc miine.

Din acest motiv, ca anumite spectacole, cum ar fi comediile sau

reprezentatiile care contin scene erotice, trebuie suspendate. Totusi,

concertul lui Joe Zawinul si premiera unui film de Mircea Daneliuc vor avea loc, au precizat organizatorii. (Ev. zilei, 7.04.2005)

> A.G. WEINBERGER REVINE IN TARA

Bluesman-ul A.G. Weinberger a revenit recent in tara, dupa inregistrarea pieselor primului sau album american, la Nashville si Seattle. In urmatoarele citeva luni de zile, el va sustine o serie de concerte cu trupa sa din Romania. Contact - Liviu Serbanescu, tel. 0721-223331.

> WWW.REVISTASUNETE.RO

Site-ul SUNETE a fost relansat intr-o noua versiune.

Gasiti infos despre: FRANK BLACK / MARIA TANASE / BRUCE SPRINGSTEEN / BONO / BB KING / MORRISSEY / BOSQUITO / ACTIV / MEKANIK SEF / CAKE

> POST DE TELEVIZIUNE INTERACTIV DE MUZICA

Un nou tip de televiziune se pregateste de lansarea pe piata romaneasca. Canalul propus de New Trend Media va fi unul interactiv, unde tinerii vor putea alege singuri videoclipurile pe care vor sa le vada pe post, fara VJ sau prezentatori si care are o oferta grafica speciala. New Trend Media este o parte a grupului UTI. (Ev. zilei, 7.04.2005)

> Formatia hard rock OCEANIC din Cluj Napoca are website

(www.oceanic.co.nr). OCEANIC este proaspat infiintata (2004) desi se

lucreaza la piese pentru repertoriu de aproximativ doi ani de zile.

> We would like to invite you to the 14th edition of the Romanian Cultural Awareness Weekend, which will take place in Timisoara at The Areopagus Center for Christian Studies and Contemporary Culture on 19 - 21 May, 2005. The course has 20 hours of training and the participants who complete the course will receive a Certificate of training in Romanian Cultural Awareness.

You can find in the attachment the registration form and the curriculum of the course.

Yours sincerely, Ileana Rogobete - Language and Culture Program

Coordinator. pentru formular de inscriere, scrieti la Amy Ciortea:

amy@kings-love.com

> ATENTIE LA OSIM!

In urma cu o luna, semnalam, in articolul "Iris nu e inregistrata la OSIM", faptul ca numeroase trupe din Romania activeaza sub titulaturi care nu sunt inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Scriam atunci ca oricine s-ar putea duce sa inregistreze un brand daca titularul de drept n-a facut "hartiile" necesare.

Astfel, cine nu s-a inregistrat la OSIM inclusiv Iris, risca sa-si piarda titulatura. ANDRE A INVIAT! Andreea Apetroaie si Andreea Duta din Constanta, care au format pana de curand obscura trupa Cherry, sunt mari admiratoare ale fostelor Andr....

Nu au pierdut nici un concert sustinut de Balan si Antonescu in perioada lor de glorie si le stiu cantecele pe dinafara. Admiratia lor a mers atat de departe, incat au vrut sa inregistreze marca "Andre" pentru posteritate, alaturi de numele lor.

Astfel ca, desi Andreea Balan si Andreea Antonescu nu mai formeaza de mult timp un duet, ANDRE se pregateste de lansarea unui nou album! Care-i smecheria? "Acum vreo sase luni ne-a venit ideea sa inregistram numele la OSIM. Am cautat in arhive, nimeni nu revendicase acest nume, asa ca am depus cerere de inregistrare.

Diferenta este doar accentul de pe "e", pe care l-am pus invers", spun fetele.

Andre vrea sa-si lanseze un album cat de curand, chiar cu cantecele defunctei Andre. Adevarat, modificate pe ici, pe colo, la linie melodica si text, astfel incat sa nu poata fi date in judecata. Chiar si asa, Andreea Balan le-a amenintat cu tribunalul, in emisiunea Tonomatul DP2. "E doar greseala noastra ca nu am inregistrat numele.

Am fost fraiere, asta e! Ma bucur ca sunteti fanele noastre, dar piesele n-o sa le puteti canta. In primul rand fiindca sunt compuse de tata (n.r. - Sandel Balan), apoi pentru ca sunt proprietatea casei Cat Music, si domnul Dan Popi nu o sa va lase sa le cantati!", le-a avertizat Balan pe noile "Andrele". (Jurnalul national, 7.04.2005)

> COMPENDIUM BAND canta in deschidere la Dr. Alban

Dr. Alban canta in Romania la 10 ani dupa succesul in topurile

internationale (Cluj/Tutankhamon 19.04; Bacau 20.04; Bucuresti 21.04). Formatia clujeana de ROCK, Compendium, reunita dupa o pauza de mai multi ani de zile, a acceptat sa cante in deschiderea artistului de muzica dance.