Ritm indracit, ambitie extraordinara, realizari tehnice dese, pe scurt, fotbal de calitate cum rar vezi in Divizia A. Asta au aratat ieri Poli Iasi si Universitatea Craiova in derbyul suferintei. Cine se astepta sa vada o lupta oarba pentru puncte a avut un soc.

Jocul ambelor formatii te-ar fi dus cu gindul la doua candidate pentru un loc in Cupa UEFA, nicidecum pentru evitarea unuia la matineu.

Iasiul, leaganul culturii, si-a intimpinat oaspetii pe stadion cu muzica simfonica.

"Or sa-i adoarma pe jucatori", chibitau oamenii in tribuna pina ce s-au dumirit ca nu era decit punerea in aplicare a afirmatiei lui Mitica Dragomir cind a fost intrebat de ce se joaca in ziua inmormintarii Papei: "N-or sa ne cinte lautarii".

Cum scopul scuza mijloacele, in timpul meciului, de la statie s-au auzit in continuu indemnurile unui lider al galeriei locale.

Poli a incercat sa loveasca prima, prin "contactatul" Miclea, care s-a demarcat bine, dar l-a nimerit pe Guso (1). Craiova a replicat prin "bomba" lui Marius Iordache de la 25 de metri (11) si "diagonala" lui Plesan (15), ambele deviate de Branet in corner.

Dupa voleul lui Onofras respins de Guso (37) si doua lovituri libere din tusa plouate in careu si respinse imperial de Papura (33, 34), Poli a deschis scorul dintr-o faza asemanatoare. Pirvu a trimis in careu si Bernard a inscris cu capul (39).

Jocului colectiv al gazdelor, Craiova i-a replicat cu mingi trimise repetat spre Plesan, numai ca vedeta oltenilor nu a evoluat ca dispecer, ci virf. Util si in aceasta postura, Plesan a creat un culoar pentru Claudiu Tudor, dar Branet a mai salvat o data (47).

Apoi a inceput duelul deciziilor de arbitraj. Tudor a anulat un gol marcat cu capul de Papura (50) pentru un fault al lui Daouda asupra lui Baldovin si a facut semn ca jocul sa continue de doua ori in careul oltenilor cind stadionul si banca gazdelor au cerut penalty (55, 65).

De fiecare data a procedat corect, ca de altfel in 99% din deciziile pe care le-a luat, scorul fiind oglinda perfecta a ceea ce s-a intimplat in teren. Adica Iasiul a fost putin peste o Craiova oricum renascuta.

"Daca Dinel zice ca mi-a dat 7.000 de dolari asta-toamna, acum ii dau eu dublu, numai sa nu mai aud de el!"

Ionut Popa, antrenor Poli Iasi

"Sintem la pamint din toate punctele de vedere! N-am jucat chiar rau, dar cred ca sintem blestemati. Ne-a parasit si norocul"

Ionut Lutu, mijlocas U Craiova

NU STIE REGULAMENTUL

Bondrea bate cimpii

"In primul rind, ma gindesc sa facem baremul de 25 de puncte si abia apoi la evitarea retrogradarii", a spus antrenorul, desi in acest sezon nu e valabila regula baremului minim de puncte

"Returul a inceput si continua mizerabil. Si asa eram cu capul sub apa, acum nu mai avem aer deloc. Am inceput sa ma gindesc la realizarea baremului. Abia dupa ce vom face 25 de puncte ar trebui sa luam in calcul evitarea retrogradarii", a spus Marian Bondrea (foto) la conferinta de presa de dupa meci.

Tehnicianul oltean a uitat insa ca in acest sezon nu se aplica regula baremului minim de puncte!

Rezultatul nu e conform cu realitatea, am controlat mare parte din joc, dar ne-au fost fatale unele erori individuale. Nu vreau sa comentez arbitrajul, dar spectatorii ieseni mi-au spus ca ni s-a anulat golul lui Papura degeaba".

Cind un ziarist l-a informat ca observatorul Dan Lazarescu a declarat ca Tudor a procedat corect in toate fazele, Bondrea s-a repliat: "Atunci imi retrag cuvintele".

"Monumentul prostilor"

La finalul partidei, presedintele moldovenilor, Marius Stan, l-a ironizat pe Dinel Staicu: "Ii cedez locul pe soclul statuii pe care mi-o pregatea si-i sugerez sa ridice acolo un grup statuar cu toti cei care au ingropat Craiova, in care Dinel sa fie in frunte, si pe care s-o intituleze

". Si antrenorul Ionut Popa i-a dedicat succesul lui Staicu: "Prin toate declaratiile dinainte de joc ne-a inrait mai mult, in loc sa ne demoralizeze". / Ovidiu Minea (Iasi)

Doua victorii, 1.000 de dolari

Dupa victoria de ieri, elevii lui Ionut Popa au conturile mai pline cu cite 1.000 de dolari, bani care reprezinta bonusurile pentru succesele cu Apulum (1-0) si U Craiova (1-0).

In mod normal, iesenii ar fi trebuit sa incaseze 800 $, dar recompensele au fost suplimentate la interventia primarului Gheorghe Nichita, care le-a si cerut inaintea partidei: "Sa nu ma faceti de ris, ca o incurcati cu mine!". / Ovidiu Minea (Iasi)

Si iesenii ii compatimesc pe olteni!

In ciuda victoriei obtinute, si jucatorii ieseni s-au referit in declaratiile de final tot la soarta Craiovei. "Sincer, imi pare rau de situatia in care au ajuns oltenii. Nu e treaba mea sa-i judec, insa trebuie sa treaca peste acest moment greu. Au mai retrogradat echipe mari din Europa si n-a murit nimeni", a spus Bogdan Onut.

La rindul sau, Romulus Miclea, fotbalistul care e doar imprumutat la Poli de Universitatea si care a purtat ieri banderola de capitan, a marturisit: "Mi-am facut doar datoria pentru clubul care ma plateste. Speculatiile care s-au facut inaintea meciului nu ma intereseaza". / Adrian Florea (Iasi)

"Atit putem in momentul asta, ce altceva ar mai fi de spus?! Nu stiu care sint cauzele prabusirii si habar n-am cum si daca o scoatem la capat"

Cosmin Moti, fundas U Craiova