Oprita: "Va fi care pe care!"

Atacantul este convins ca nici daca Steaua ar invinge pe Dinamo n-ar avea asigurat titlul. desi a fost accidentat, "Dinel" ar putea fi mutarea-surpriza a lui Walter Zenga. Reporterul ProSport l-a intilnit pe Daniel Oprita la stadion, stelistul afisind o mina nerabdatoare.

N-a apucat sa evolueze in meciurile cu Apulum si Gloria din cauza unei intinderi, lipsa lui diminuind forta ofensiva a echipei. Meciul cu Dinamo e prea important ca sa-l rateze, dar decizia de a intra pe teren o va lua doar Walter Zenga.

Daniel, esti apt de joc?

Daniel Oprita: Din punct de vedere medical, da. Dar nu asta este problema in acest moment. N-am jucat in ultimele doua etape, si acest lucru se cunoaste.

Nu vei putea juca toata partida cu Dinamo?

Eu mi-as dori sa joc 90 de minute, dar vom vedea daca forma mea fizica imi va permite acest lucru.

Vei fi prezent pe teren macar o repriza?

Cred ca da. Mai am doua antrenamente pina la meci, asa ca abia dupa acestea voi sti cu certitudine cit timp voi putea evolua.

E decisiv acest meci pentru cistigarea campionatului?

In nici un caz. Indiferent cine cistiga aceasta partida sau daca va fi egal, campionatul se joaca pina la sfirsit.

Gigi Becali a spus ca nu mai are incredere in cistigarea titlului. Crezi ca a vorbit serios?

Poate vrea sa ne motiveze, sa fim mai ambitiosi. Adevarul este ca nu am jucat prea bine cu Apulum si cu Gloria. Partidele au fost programate la ore care nu ne-au convenit. A fost cald pentru aceasta perioada si terenurile erau tari. Valoarea ne-am demonstrat-o cu Valencia.

Poate diferenta de nivel intre Cupa UEFA si Divizia A ne-a micsorat, din pacate, motivatia. Cu Apulum cred ca nici Juventus nu s-ar mobiliza mai mult.

Ce spui despre acuzatiile de blat care s-au adus meciului vostru cu Gloria?

De cind sint eu la Steaua nu s-au facut aranjamente. Conducerea nu ar accepta asa ceva.

Ce senzatie ti-a lasat Dinamo in meciul tur?

A fost un meci echilibrat atunci. Chiar daca orice echipa are lipsuri, cred ca dinamovistii nu vor arata mari slabiciuni fiindca vor juca un derby. Va fi care pe care duminica!

Gluma cu Zenga si Meme

La conferinta de presa a antrenorului italian, a avut loc si un schimb de replici haioase intre Walter Zenga (foto) si Mihai Stoica, atunci cind primul a spus ca el trebuie sa stea in birou, asemenea lui Mourinho.

"Stau eu pe banca, dar sa nu-mi dai o caciulita ca aia", a replicat presedintele executiv facind aluzie la caciulita secundului de la Chelsea, Rui Faria. "Pai daca eu sint ca Mourinho, trebuie sa-mi dai contractul lui atunci", a continuat gluma Walter Zenga.

"Da, nici o problema, contractul va fi tot asa, pe o coala de hirtie", a conchis Mihai Stoica.

10.000 de euro pentru elvetieni

Aducerea unei brigazi straine la marele derby va insemna si un important efort financiar.

Cei patru arbitri elvetieni, Massimo Busacca, Matthias Arnet, Narciso D’Emilio si Claudio Circhetta, vor sosi cu avionul la business class, asa cum impun normele UEFA. Un bilet Zürich - Bucuresti si retur la compania Swissair costa cel putin 1.100 de euro de persoana. Brigada va trebui sa fie cazata la un hotel de cinci stele.

Cu ocazia partidei Steaua - Villarreal, arbitrata de acelasi Busacca, oficialii au stat la hotelul Lido, unde o camera single costa 120 de euro pe noapte. La aceasta suma se adauga diurna de 160 de euro pentru fiecare arbitru, cavalerii stind trei zile la Bucuresti.

Baremul centralului este de aproximativ 600 de euro, iar al asistentilor de cite 200 de euro. Pentru faptul ca face parte din top class, Busacca primeste pentru fiecare meci international un bonus de 2.000 de euro. In comparatie cu cheltuielile pentru o brigada autohtona, cea adusa din Tara Cantoanelor va costa de aproape cinci ori mai mult.

Aducerea arbitrilor straini se face in cadrul unui program UEFA, umind ca si "fluierasii" romani sa conduca partide din Elvetia, Suedia si Norvegia. Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a precizat ca s-au primit deja invitatii pentru arbitri romani, dar nu a specificat datele cind vor arbitra si cine va pleca "afara".

Marele razboi intre frati

Inainte de intrarea in cantonament, cei doi frati, stelistul Dorin si dinamovistul Lucian, s-au intilnit pentru a se "incuraja" reciproc.

Meciul a fost prefatat de intilnirea celor doi in apartamentul lui Dorin din Drumul Taberei. Chiar daca evolua "in deplasare", Lucian a fost extrem de agresiv. "Familia noastra o sa tina cu mine, ca sint mai mic", a spus mezinul, contrat imediat de Dorin: "Inseamna ca n-ai mai vorbit de mult pe-acasa".

Ambii isi aduc aminte cu placere de vremurile cind priveau impreuna un astfel de meci si realizeaza cu greu ca acum sint gata sa joace intr-unul, chiar daca va fi s-o faca unul impotriva celuilalt. Lucian a continuat atacurile: "Ai grija pe unde o sa calci in timpul meciului, ca la final oricum o sa ramii cu traista goala".

Replica stelista a fost: "Noi vorbim doar pe teren, dar sa ai grija mereu la Steaua, pentru ca este cea mai iubita echipa din tara". mihai.calin@prosport.ro

catalin.anton@prosport.ro