Cea de-a doua saptamana a crizei ostaticilor romani din Irak a inceput in forta, cu informatii neconfirmate cum ca ziaristii romani au fost eliberati si cu vesti confirmate legate de arestarea unor personaje bine ancorate in problema.

La cinci zile de la primele relatari legate de eliberarea rapitilor, acestia erau in continuare undeva prin Irak, in timp ce, la Bucuresti, procurorii si, implicit, presa erau preocupati mai mult de anchete de coruptie, avandu-l drept personaj principal pe Omar Hayssam, „sponsorul" jurnalistilor-ostatici.

De numele acestora s-au legat rapid vedete ale politichiei PSD, in frunte cu Ristea Priboi, Fatih Taher si Viorel Hrebenciuc. S-au intetit speculatiile referitoare la „aranjarea" rapirii din Irak, eventual cu participarea unuia dintre jurnalisti.

Omar Hayssam, plimbat cu masina intre arest si ospiciu, a ramas pe parcursul saptamanii cheia controverselor. Lista celor care se presupune ca l-ar fi protejat pe controversatul om de afaceri in fata autoritatilor anticoruptie se extinde la Rodica Stanoiu, Tanase Joita, Radu Timofte si Ion Iliescu.

Nu lipsesc nici povestile de iubire, care-i au drept actori principali pe Hayssam si fiica prietenului sau, Marie-Jeanne Ion, careia omul de afaceri sirian i-ar fi oferit cadou un BMW cu doar doua saptamani inainte de rapire.

  • Luni, 4 aprilie: Primele informatii privind eliberarea jurnalistilor in Irak
  • Marti, 5 aprilie: Ziaristii "liberi"; Hayssam la racoare
  • Miercuri, 6 aprilie: Mafia araba, mana in mana cu PSD
  • Joi, 7 aprilie: Priboi, Taher si Hrebenciuc - in atentia anchetatorilor lui Hayssam
  • Vineri, 8 aprilie: Criza ziaristilor naste speculatii si intrebari, nu si raspunsuri
  • Forum: Jurnalisti romani rapiti in Irak