La clasa Moto GP, peste 500 cmc, din cadrul Marelui Premiu motociclist al Spaniei de la Jerez de la Frontera, contand pentru Campionatul Mondial de motociclism viteza, pe primul loc s-a clasat italianul Valentino Rossi (Yamaha) 43 min 46 sec 156/1000 (medie orara 156,722 km). El a fost urmat de spaniolul Sete Gibernau (Honda) si de italianul Marco Melandri (Honda).

La clasa 250 cmc, a terminat invingator Daniel Pedrosa (Honda) urmat de argentinianul Sebastian Porto (Aprilia), iar la clasa 125 cmc a castigat italianul Marco Simoncelli (Aprilia), secundat de finlandezul Mika Kalio (KTM).

(Prosport)

Vulpoiul Rossi

In calificari a obtinut cel mai bun timp asa ca pleca din pole-position. Toata lumea credea ca Rossi o sa defileze la Jerez in prima cursa a sezonului. Pe finalul calificarilor de ieri si-a demonstrat forta si a facut un tur de senzatie aratind ca are o viteza in plus fata de adversari. In antrenamentele libere de dimineata insa o neatentie l-a costat si a iesit in decor avariindu-si motocicleta.

Rossi stia ca trebuie astepte in cursa. A asteptat aproape toata cursa. Jumatate din ea a stat in spatele lui Gibernau si a lui Hayden. Cealalta jumatate doar Gibernau i-a stat in fata. Rossi ramane Rossi si in ultimul tur a atacat decisiv.

In ultimul viraj Rossi are interiorul, iese larg si il scoate pe Sete in margine fortindu-l sa faca o "excursie" in decor.

"Il Dotore" a vrajit iar si a debutat cu dreptul in noul sezon.

(Gazeta Sporturilor)