Cel de-al treilea sot al Printesei Caroline de Monaco, printul german Ernst August de Hanovra, este in coma. Curtea regala a anuntat ca Printul, in varsta de 51 de ani, este intr-o stare "grava" si sub supraveghere medicala continua, din cauza unei acute probleme de pancreas.

Boala sa a reinviat mitul conform caruia un blestem s-a abatut asupra dinastiei Grimaldi inca de acum 700 de ani, de cand se afla in fruntea Principatului Monaco. Legendele spun ca nici un mariaj din aceasta familie nobila nu va dura mult sau nu va fi fericit.

Ernst August a fost internat in spitalul care poarta numele lui Grace de Monaco, marti – cu o zi inainte de moartea Printului Rainier, tatal lui Caroline. Purtatorul de cuvant al Printului Ernst a anuntat ca "starea lui de sanatate este grava si necesita ingrijire medicala permanenta".

Acesta a mai adaugat ca membrul familiei regale a fost supus unor analize si unor teste cu raze X pentru a se determina gravitatea "tulburarii pancreatice" de care sufera. Caroline, in varsta de 48 de ani, este cea mai mare dintre cei trei copii ai lui Rainier si ai Printesei Grace, care a decedat intr-un accident de masina, in 1982.

Temperamentul exploziv si agresiv al Printului german Ernst August i-a creat probleme si a tinut mereu paginile tabloidelor. Anul trecut, in luna noiembrie, a primit o amenda de aproximativ jumatate de milion de dolari pentru ca l-a lovit pe proprietarul unui club dintr-o statiune kenyana.

A mai fost acuzat ca a agresat un fotograf si a calomniat mai multi jurnalisti. In urma cu un an a folosit salutul nazist in timpul unei discutii in contradictoriu pe care a purtat-o cu un gardian al Aeroportului Hanovra. A starnit controverse si uimire cand, in anul 2000, a fost fotografiat urinand in apropierea Pavilionului Turciei din cadrul unui Targ International.

Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia of Hanover este singurul copil al lui Ernst August si al Carolinei. Nascuta chiar in anul casatoriei parintilor ei, 1999, este singurul din copiii Printesei Caroline care poarta un titlu nobiliar si este a sasea aspiranta la tronul Principatului. (C.Cristofan)