Romania este o Republica Sexy. De la reclama ciocolatei la cea a coniacului, totul e marcat de insinuari erotice. Paharul se bea la lumina lunii aratind ca un preludiu sexual. Ciocolata, fie ea cu lapte sau cu alune, tot la un pat trimite. Si politica e la fel. Nu mai rezista doar cu burtosi, cheliosi si barbosi. S-a adaptat.

Mai scoate la vedere cite o glezna, un umar gol, o discreta vale intre sini. Erotismul face eficienta reteta partidului. O coloreaza, o pigmenteaza si il provoaca insistent pe alegator, de parca i-ar striga in stilul "crainic sportiv": romane din Moldova, din Transilvania sau din Bucuresti, si tu poti fi viril!

Romania e si mai sexy in mass-media. Sa ne uitam, bunaoara, la buletinele meteo. Nu la politica, nu la finante, nu la Teo. La biata vreme, de care avem nevoie pentru a doua zi.

Vezi norii printre doua picioare dintr-o prezentare de moda. Si soarele rasare dintre doi sini sau apune tot acolo. Ce chelii, ce doamne credibile si sobre... Romania a dat lovitura inceputului de mileniu.

A mixat ninsoarea cu play-mate-ul. A pus sinii goi sub caderile masive de zapada. Si funduletele obraznice in bataia vintului. Nu e miss sau fufa de miliardar, cistigatoare de concursuri gen "Proasta tirgului", sa nu fie promovata la prezentarea vremii. Cu decolteu, cu fusta scurta, cu bluza mulata. Acus-acus se pravalesc si norii si se vor revarsa inundatiile cu sampanie.

Chiar imi vine sa-i pling pe bietii italieni. Ei se chinuiesc sa aduca in buletinele meteo tot felul de colonei si aviatori care sa te convinga de seriozitatea informatiei.

Englezii sint atit de seci ca incremenesc si picaturile de ploaie. La noi e original, buletinul meteo e ca un telefon fierbinte... Si divertismentul. Pe alocuri, chiar si stirile.

Cu greu iti dai seama daca esti in celebrele reclame de dupa miezul noptii sau ai de-a face cu ciocnirea a doua camioane.

Sa nu mai vorbim de ziare si reviste. Fata de la pagina indoita e pe cale de a fi descoperita pentru a fi promovata la bara, apoi redescoperita pentru a face coperta "Penthouse" de unde, evident, va trece direct la meteo-ul de la miezul noptii, de unde va fi adusa ceva mai in fata, spre prime-time.

Intii la ploi si seceta, apoi la cutremure si chiar la recorduri. Mai nou, nu putem afla nici rezultatele meciurilor fara sa presaram si citeva accente sexy. Un picior lung sau o gura de 89.89... sorb primele declaratii dupa meci, colecteaza opiniile de Giga rostite la aeroport. Si transforma in stiri orice gluma cretina.

Romania e o Republica Sexy. Veti vedea in curind cum specificul nostru national se va extinde in agricultura, in productia de mobila si cum aceste sexoase prezentatoare de vreme vor influenta politica externa a Romaniei, inclusiv integrarea in Uniunea Europeana.