Nici o veste de la celula de criza, nici o stire din Irak despre cei trei jurnalisti rapiti. Ultima declaratie a purtatorului de cuvint al Administratiei Prezidentiale dateaza de joi.

Cu toate acestea speculatiile ramin, cea mai persistenta fiind aceea ca ei sint deja sub protectia fortelor coalitiei si trec printr-o procedura specifica numita debrief, care are rolul de a-i linisti psihologic si de a-i descarca de informatii.

Sursele oficiale insista insa ca, desi localizati si securizati, ziaristii sint in continuare in miinile rapitorilor si ca interventia este iminenta.

O pagina de web despre ostatici

La Bucuresti, grupul de sprijin initiat de Sindicatul Initiativa R si Asociatia Tineretul Roman pentru Natiunile Unite -RYAUN isi propune sa lanseze o pagina de web, sa distribuie afise si pliante cu fotografiile celor rapiti si cu informatii despre situatia acestora.

Grupul a instalat deja, pe platforma din fata Teatrului National din Bucuresti, un cort pe care au fost plasate fotografiile ziaristilor Ovidiu Ohanesian, de la „Romania libera", Marie-Jeanne Ion si Sorin Miscoci de la „Prima TV", urmind ca in scurt timp sa fie postat si un afis cu imaginea ziaristei Florence Aubenas de la „Liberation", luata ostatic in Irak, impreuna cu ghidul sau, in urma

cu 3

luni.

Controale la douasprezece dintre firmele lui Hayssam

Controalele la firmele lui Omar Hayssam au inceput in urma cu un an si jumatate si sint in derulare si acum, a declarat simbata, la Brasov, presedintele Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu. „In prezent, sase inspectori de la Directia de Inspectie Fiscala sint detasati pentru a lucra la Parchet", a precizat Bodu.

El a mentionat ca deocamdata sint controlate douasprezece firme ale lui Omar Hayssam, insa Parchetul vrea sa extinda actiunea la inca 50 de firme. Presedintele ANAF a mai aratat ca, daca Parchetul a solicitat prezenta inspectorilor fiscali, atunci este vorba in mod clar de evaziune fiscala la aceste firme.