Casatoria Printului Charles cu Camilla Parker Bowles nu a reprezentat un eveniment de maxim interes. Cel putin asa arata ratele de audienta date publicitatii de postul BBC 1.

Anuntata drept un eveniment monden si istoric crucial, rivnit de majoritatea televiziunilor din insula, casatoria printului mostenitor cu iubita de o viata nu a fost considerata mai importanta decit o cursa de cai sau un soap opera. Aproximativ jumatate dintre cei care se aflau in fata televizorului au privit ceremonia.

Desi cifra este impresionanta, aceeasi rata de audienta a inregistrat-o si cursa de cai Grand National, difuzata in continuare. Deoarece ambele transmisiuni erau in direct, competitia sportiva a trebuit sa fie aminata cu citeva minute. Comparatia dintre cele doua evenimente arata ca telespectatorii care au urmarit nunta regala au ramas in fata televizorului si dupa inceperea cursei.

In scurt timp insa, acestora li s-au mai adaugat alte doua milioane de telespectatori, care s-au aratat mai interesati de intrecerea cabalinelor decit de „nunta secolului".

Cu doar o zi inaintea casatoriei Printului Charles cu Camilla, 90% dintre telespectatorii britanici au preferat sa-si indrepte atentia spre casatoria fictiva dintre doua personaje din serialul „Coronation Street". Aceste date de audienta confirma interesul scazut si dezacordul britanicilor fata de povestea de dragoste a mostenitorului coroanei cu actuala Ducesa de Cornwall.