La finele campionatului, impresarul va fi instalat in fruntea clubului din Stefan cel Mare, in timp ce actualul tehnician al Galatei ii va lua locul lui Ioan Andone pe banca tehnica. Incepind cu 1 iulie, Dinamo se va transforma in societate pe actiuni.

Asa cum v-am anuntat simbata, noul statut al clubului va aduce dupa sine miscari la cel mai inalt nivel. Transformarea echipei inseamna ca actionarii principali, printre care si Cristi Borcea, nu vor mai putea ocupa functii executive.

Astfel, actualul oficial al "ciinilor" va fi nevoit sa renunte la functia pe care o detine in prezent. Acest lucru ne-a fost confirmat inclusiv de Borcea. "L-am anuntat deja pe presedintele Badea ca nu mai vreau sa am nimic de-a face cu transferurile. Voi renunta la dreptul meu de semnatura.

Din sezonul viitor vreau sa stau si eu frumos in tribuna, cu trabucul in gura, si sa-i trag la raspundere pe presedintele si antrenorul echipei", ne-a afirmat directorul executiv al dinamovistilor.

ProSport a aflat ca, aproape sigur, locul ce va fi lasat liber de Cristi Borcea, care va fi numit prim-vicepresedinte in Consiliul Director, va fi preluat de la 1 iulie de... Giovani Becali! Impresarul FIFA este sustinut de bunii sai prieteni din Stefan cel Mare, Gigi Netoiu, Vladimir Cohn, Vasile Turcu, dar si de Florin Busca.

Acestia vad in Becali "un om de fotbal care, cu siguranta, va gasi solutiile potrivite pentru a transforma Dinamo intr-un club de talie europeana", asa cum ne-a declarat unul dintre cei mentionati mai sus.

Giovani va aduce la Dinamo propriul sau staff, iar cea mai senzationala mutare va fi numirea lui Gheorghe Hagi (foto stinga) in functia de antrenor principal.

Actualul tehnician al celor de la Galatasaray va fi disponibil din vara, turcii urmind sa renunte la serviciile sale in conditiile in care Regele a avut pina acum un sezon dezamagitor cu gruparea din Istanbul.

"Hagi este singurul stelist cu care am fost de acord sa vina la Dinamo", ne-a declarat unul dintre oficialii "ciinilor".

Nici vorba sa ma duc sef la Dinamo. Am spus-o de atitea ori, o repet si acum, daca plec din firma mea, ma duc doar conducator la un mare club din Europa, si nu la Dinamo.

Giovani Becali, impresar

Eu sint antrenorul Galatei, unde vreau sa-mi duc la capat contractul. Dar intr-o buna zi, mi-as dori sa vin sa antrenez din nou in Romania

Gica Hagi, antrenor Galatasaray

Din vara, eu voi sta in tribune, iar cel care va fi adus in fruntea clubului va raspunde de problemele legate de antrenori si jucatori. Eu nu voi avea nici o implicare

Cristi Borcea, director executiv Dinamo

Dezastrul din Giulesti

Singura aventura a lui Giovani Becali ca presedinte al unui club s-a consumat in returul editiei trecute de campionat. Atunci, Giovani Becali a fost numit in fruntea Rapidului. O data cu venirea sa, in Giulesti s-a produs un mic cutremur.

Mircea Rednic, Paul Cazan si Marian Rada au fost demisi, Dan Petrescu a fost instalat ca antrenor principal, iar in pauza de iarna, noua jucatori au fost transferati la Rapid. Rezultatul? Visiniii nu au luat nici un trofeu, au terminat campionatul pe locul trei, raminind in afara cupelor europene dupa mai multi ani.

Astfel, Giovani Becali a fost nevoit sa paraseasca Giulestiul.

Nu stiu de unde au aparut astfel de zvonuri. Cred ca reactiile de dupa meci au reprezentat simple opinii si nu trebuie culpabilizate. Nu s-a pus si nu se pune problema schimbarii antrenorului

Nicolae Badea, presedintele Comitetului Director

Alti stelisti in carti

Asa cum se cunoaste ca a procedat si la Rapid, Ioan Becali isi aduce in totalitate echipa sa, incepind de la antrenor si continuind cu tot ce este legat de gruparea din Stefan cel Mare.

Mai mult, in urma cu aproximativ doi ani cind au mai existat zvonuri legate de venirea impresarului in "Groapa", acesta din urma spusese ca va da afara pe toata lumea incepind cu presedintele Badea si terminind cu femeia de serviciu. Numirea sa ca presedinte echivaleaza cu destituirea lui Ioan Andone.

Pentru postul de tehnician sint deja vehiculate si alte doua nume, Dan Petrescu si Ilie Dumitrescu. E clar ca aceasta decizie va scinda in doua inclusiv galeria "ciinilor", multi urmind sa nu fie de acord cu numirea pe banca a unui fost stelist.

Probleme cu ultrasii

In plus, multi nu-l privesc cu ochi buni pe Ioan Becali, mai ales in conditiile in care acesta n-a confirmat ca presedinte la Rapid. Liderii galeriei si-au exprimat opinia astfel: "Orice schimbare la virf, care are loc in conditii civilizate, noi o imbratisam. Preferam pe oricine care va face treaba.

Am dori insa ca numarul membrilor din Consiliul Director cu putere de decizie sa fie cit mai mic. Niciodata cineva care a jucat la Steaua n-ar veni la Dinamo decit daca ar fi un antrenor recunoscut peste hotare, ceea ce e exclus. Daca totusi s-ar petrece asa ceva, este riscul presedintelui, pe care trebuie sa si-l asume".

Problema schimbarii lui Andone se pune dupa ce Cristi Borcea anuntase in repetate rinduri ca tehnicianul urmeaza sa ramina pe banca o perioada la fel de lunga ca Alex Ferguson la Manchester United, si, mai mult, in aceasta iarna se pusese problema prelungirii intelegerii dintre parti pina in 2010.

Ando, spre Turcia

Tehnicianul dinamovist a vorbit inainte de antrenamentul de aseara despre posibila sa plecare din Stefan cel Mare, semn ca este constient de faptul ca i se pregateste demiterea.

"Conform contractului pe care l-am semnat cu cei de la Dinamo, daca plec trebuie sa retunez toti banii, insa daca sint dat afara am niste clauze «beton»", a afirmat Ando (foto), lasind de inteles ca va incasa o suma mare drept despagubire daca va fi dat afara.

Din cite se pare, din vara, Falcosul va antrena in Turcia, mentorul sau, Mircea Lucescu, urmind sa-i gaseasca un angajament in Tara Semilunii.