In Marea Britanie incepe oficial campania electorala pentru alegerile parlamentare. Partidul laburist, de guvernamant, cauta sa obtina un al treilea mandat - daca acest lucru se va si intampla, premierul Tony Blair va realiza o performanta neatinsa pana acum de vreun al lider laburist.

Partidul Conservator, de opozitie, este primul care isi lanseaza manifestul electoral, iar cel de-al treilea partid ca importanta in politica britanica, Partidul Liberal Democrat, spera sa isi mareasca reprezentarea in parlament.

Precedata de cateva starturi false si un ragaz prilejuit de funeraliile Papei si casatoria printului Charles, campania incepe luni de-a binelea.

Conservatorii sunt primii care si-au lansat manifestul, iar liderul lor, Michael Howard, a declarat ca are de gand sa poarte, dupa cum s-a exprimat, batalia pentru Marea Britanie.

Michael Howard a prezentat succint prioritatile Partidului Conservator: spitale mai curate, mai multi politisti, disciplina in scoli, imigratie controlata si impozite mai mici.

Acestea ar fi, din punctul de vedere al conservatorilor, problemele care conteaza cu adevarat in ochii electoratului britanic.

Premierul Tony Blair, avandu-l alaturi pe ministrul de finante Gordon Brown, a anuntat pe de alta parte ce politica vor duce laburistii in domeniul educatiei si economiei - ambele considerate de laburisti atuuri importante pentru partid.

Liberal-democratii plaseaza si ei luni educatia in centrul campaniei lor, cu promisiunea ca vor spori efectivele de cadre didactice.