Inspirata de tehnicile moderne practicate in confectionarea ceasurilor si a bijuteriilor, Nokia prezinta un telefon mobil conceput pentru persoanele cu bun gust care apreciaza adevarata calitate.

Incastrat intr-o carcasa zvelta de inox, Nokia 8800 se deschide printr-o miscare subtila de glisare pentru a scoate la iveala o serie de detalii remarcabile, pentru fiecare dintre acestea realizandu-se o analiza si o munca de cercetare meticuloase, astfel incat sa poata completa armonios distinctia si calitatea dispozitivului.

Pentru o experienta bogata, Nokia 8800 propune un acompaniament audio unic, ce include toate sunetele de apel si alarmele, semnat de compozitorul Ryuichi Sakamoto, castigator a numeroase premii.

Aceasta atentie pentru detaliu continua seria de telefoane mobile Nokia din categoria premium care au stabilit standardul de eleganta si performanta la nivelul industriei de profil.

Mecanismul de tip "pop-up" avansat de terminalul Nokia 8800 este rezultatul unui alt studiu efectuat in domeniul designului functional.

Utilizand un mecanism ce are la baza un sistem bipolar de indoire elastica si bile de rulmenti din inox, precum cele folosite la automobilele de inalta performanta, tastatura terminalului Nokia 8800 aluneca intr-o miscare gratioasa din cavitatea sa protectoare, dezvaluind o camera ascunsa in spatele ei.

Se asteapta ca livrarile pentru telefonul Nokia 8800 sa inceapa pe pietele selectate in cel de-al doilea trimestru al anului 2005. Se asteapta ca terminalul sa fie disponibil la un pret estimativ de 750 Euro bucata, excluzand taxele si subventiile.