Senatorul PSD Ion Vasile, tatal jurnalistei disparute in Irak, este acuzat de fostul senator PSD de Buzau, Constantin Toma, ca patroneaza mafia din judet si ca are relatii apropiate cu Omar Hayssam.

Realegerea lui Ion Vasile in functia de presedinte al Organizatiei PSD Buzau, la Conferinta Judeteana de duminica, a provocat scandal in cadrul filialei.

Fostul senator Constantin Toma si-a dat demisia din partid in semn de protest fata de alegerea lui Vasile pentru inca un mandat in fruntea organizatiei buzoiene, acuzandu-l pe senator de "dictatura feroce" in cadrul filialei si ca "sub patronajul lui se intampla o multime de mizerii".

"Sub obladuirea lui Ion Vasile au fost protejate afacerile unora, de la Omar Hayssam si pana la alti oameni de afaceri care traiesc din comenzi politice. Vasile patroneaza mafia din judet, nu numai pe cea araba, si in special afacerile lui Omar Hayssam", ne-a declarat Toma.

El a precizat ca Vasile si Hayssam au "relatii foarte apropiate" si ca "vaneaza impreuna, participa la zile de nastere impreuna". El a adaugat ca nu crede ca cei doi sunt "actionari la aceeasi firma", dar in mod sigur Vasile l-a ajutat pe Hayssam in afaceri, dand exemplu cazul fabricii de cherestea de la Nehoiu, patronata de sirian.

Senatorul Ion Vasile nu a dorit sa raspunda acuzatiilor lui Toma, singurul comentariu pe care ni l-a facut fiind: "Sa fie sanatos".

Duminica seara, Vasile declarase ca "nu are nici un fel de legaturi cu Omar Hayssam" si "nici un fel de afaceri ilegale in judetul Buzau".