Banca Comerciala Romana a primit, recent, din partea MoneyGram, un premiu pentru efectuarea, pe parcursul unui an de zile (februarie 2004 – ianuarie 2005), a peste un milion de operatiuni de transferuri rapide de bani prin intermediul acestui serviciu international.

"BCR este prima banca din Romania dar si din aceasta regiune a Europei care a depasit un milion de tranzactii prin serviciul MoneyGram intr-un an de zile.

Acest lucru vine sa dovedeasca rolul de lider pe care BCR il detine pe piata bancara romaneasca si recunoasterea pe plan international de care se bucura banca", a declarat Iulius Cezar Petredeanu, director executiv general adjunct in cadrul Directiei Generale Back-Office a BCR.

Cele peste un milion de tranzactii efectuate de BCR prin MoneyGram au insumat circa 285 milioane de EUR.

Serviciul MoneyGram reprezinta o modalitate rapida, sigura, usoara, de incredere si la indemina pentru a trimite si a primi bani in citeva minute din lumea intreaga.

MoneyGram este disponibil in peste 170 de tari si in mai mult de 75.000 de agentii din intreaga lume. Prin MoneyGram banii sint transferati imediat, ajungind la destinatie in circa 10 minute. De asemenea, serviciul MoneyGram va ofera posibilitatea de a trimite cu fiecare transfer un mesaj de 10 cuvinte, absolut gratuit.

Pentru a trimite banii aveti nevoie de un act de identitate si trebuie sa completati un simplu formular. Inminati agentului suma pe care vreti sa o transferati si comisionul MoneyGram pentru aceasta suma. Veti primi un numar de referinta. Contactati persoana care trebuie sa primeasca banii si comunicati-i acest numar.

Pentru a primi bani trebuie sa va asigurati ca expeditorul v-a comunicat numarul de referinta. Mergeti la oricare agent MoneyGram cu un act de identitate. Completati un simplu formular de primire in care veti specifica numarul de referinta. Veti primi imediat banii in EUR.

BCR a devenit agent MoneyGram in anul 1997 iar, in prezent, ofera acest serviciu prin toate cele 317 unitatile operative.