Cand am scris in urma cu vreo 2 saptamani, in pagina asta (n.r. Academia Catavencu), despre modul in care dl Fathi Taher s-a infruptat din 25 de milioane de dolari care nu erau ai lui, nu anticipam ce ecouri voi provoca. De exemplu, nu ma asteptam sa fie chemat la PNA dl Taher. Ei bine, nici n-a fost.

Dar – acum, serios – sigur nu ma asteptam sa declansez o paruiala in cooperativa de fotbal. S-au acuzat ca au luat bani de la Taher Dumitru Dragomir si vicepremierul George Copos. Mitica Dragomir il acuza vehement pe Copos ca a infiintat clubul Rapid cu banii lui Taher. George Copos a negat informatia oferita de Dragomir la emisiunea lui Radu Moraru.

„Numai prostii! Nu este nimic adevarat in ceea ce a spus presedintele Ligii. Dragomir spune prostii in acest caz. Consultati actele contabile ale Rapidului din anul 1993 si veti vedea ca grupul «ANA» a varsat la club 560.000 de dolari. Taher, in schimb, si ii multumesc pentru acest lucru, a platit jumatate din salariul lui Viorel Hizo, atunci cand l-am adus prima data la Rapid, in 1993.

"Inutil sa va reamintim ca atat Dragomir, cat si Hizo au ciugulit graunte de dolari de la Taher. Ceea ce nu surprinde este ca, desi au aflat despre sursa banilor din articolul nostru, nici unul dintre acesti semizei ai fotbalului romanesc nu pomeneste despre faptul ca banii pe care i-au primit nu erau ai lui Taher.

Ba vicepremierul Copos nu uita sa isi exprime recunostinta pentru frumosul gest al sirianului de a fura pentru Rapid. Pai, ce PNA, fratele meu, cand insusi vicepremierul isi declara recunostinta pentru frumosul jaf asupra unui investitor grec?

PSD, arabi si casete video

Dar sa-i lasam pe parintii fotbalului sa se balaceasca in ciorba lor si sa revenim la subiectul zilei: promovarea mafiotilor arabi de catre PSD. Am urmarit zilele trecute declaratiile unor grei ai fostului partid de guvernamant care negau ca ar fi avut ceva de-a face cu vreun arab suspect.

Viorel Hrebenciuc si Nicolae Vacaroiu n-au avut nimic, dar absolut nimic de-a face cu alde Omar Hayssam, Kedal Kader si altii asemenea lor. Asta pentru ca dezvaluirile lui Pitulescu senior despre mafia araba si relatiile ei cu PSD (PDSR) au readus nume mai vechi in actualitate.

Ei bine, cred ca e momentul sa stabilim rolul PSD si in afacerea Katounis: un armator grec pe care premierul si ministrul Transporturilor unei tari il conving sa vina sa investeasca 25 de milioane de dolari intr-o flota; il mai conving, cu garantii scrise, sa il accepte pe sirianul Fathi Taher ca reprezentant al partii romane; iar dupa ce grecul a venit in tara cu banii si i-a depus in Banca

Tiriac,

toti demnitarii dispar, contractul este blocat si in 2 ani (august 1993 – iulie 1995) contul este golit de Taher, care redistribuie banii gastii lui de securisti arabi si pesedisti. Katounis nu a fost furat de un arab hot, ci a fost victima unui stat mafiot, pedeserist-arab.

Gasiti in Academia Catavencu cateva secvente in imagini ale istoriei aburirii lui Katounis. In fotografii apare principalul complice al lui Taher, Nicolae Vacaroiu, azi presedintele Senatului Romaniei, inca in libertate.

Mircea TOMA