Dinu Patriciu a raspuns, ieri, timp de opt ore la intrebarile procurorilor care il acuza de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune in dosarul „Petromidia".

„Interogatoriul a durat mult pentru ca am vrut sa lamuresc toate aspectele care apar in ordonanta de urmarire penala emisa de procurori pe numele meu si ale colegilor mei.

Am raspuns pe indelete la fiecare acuzatie si dupa parerea mea, in urma discutiei de astazi, nu ar trebui sa mai existe suspiciuni cu privire la situatia de la Petromidia", a declarat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, dupa ce a parasit sediul Parchetului General, ieri, in jurul orei 18.00.

El a adaugat ca a existat o interdictie de a parasi tara emisa pe numele sau de procurori, dar aceasta restrictie a fost mentinuta doar sapte zile dupa ce a inceput urmarirea penala impotriva sa, nefiind prelungita.

In dosarul „Petromidia", atit Dinu Patriciu, cit si alti patru reprezentanti ai conducerii SC Rompetrol Rafinare SA - Alexandru Nicolcioiu, Florin Eric Chis, Constantin Adrian Volintiru si Sorin Marin - sint acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune. Aceleasi acuzatii au fost formulate de procurori si fata de cenzorii societatii.

Zilele urmatoare urmeaza sa fie audiati la Parchet si ceilalti inculpati din dosarul „Petromidia".

In final, Dinu Patriciu l-a acuzat indirect de coruptie pe Ioan Talpes, cel care a redactat anul trecut un Memorandum referitor la rafinaria Petromidia, document care sta la baza anchetei Parchetului in acest caz.

„Daca veti citi atent pagina a 2-a a acestui Memorandum, veti descoperi ca exista acolo indicii temeinice a unor fapte de coruptie comise de cei care l-au scris", a declarat Dinu Patriciu.