Meciurile retur din semifinalele Cupei Romaniei la fotbal se vor disputa, in aceasta dupa-amiaza, la concurenta cu restanta Steaua-Rapid si, mai tarziu, cu jocurile din Liga Campionilor.

Cele patru formatii insa nu par a fi deranjate de acest lucru, pentru ele singurul obiectiv fiind calificarea in finala, lucru care pentru fiecare in parte ar insemna salvarea unui sezon care nu se anunta a fi prea fericit.

Oltenii, amenintati cu desfiintarea daca nu revin in Europa

Universitatea Craiova e cu un pas in B, dar oltenii continua sa aiba visuri europene. Ei spera ca prin calificarea in finala sa obtina nu numai o amanare a aplicarii unor sanctiuni drastice care ii asteapta din partea conducerii clubului, ci si un moral bun care sa readuca suporterii alaturi de formatie pentru a o ajuta sa se salveze miraculos de la retrogradare.

Surpriza zilei ar putea fi noul mijlocas al Universitatii, Florin Pirvu, care a semnat un contract pe o perioada de un an. Pirvu a evoluat ultima oara la FC Brasov si a fost declarat liber de contract pe 7 februarie, inaintea incheierii perioadei de transferari, astfel avand drept de joc imediat pentru olteni.

Florin Pirvu a fost achizitionat la insistentele lui Marian Bondrea, jucatorul efectuand deja primul antrenament alaturi de noii sai coechipieri. Incert este fundasul Mariko Daouda, usor accidentat.

Numai ca Farul nu e o formatie care sa stea cu mainile in san, Petre Grigoras reusind un parcurs de exceptie in acest sezon pe ambele "fronturi", campionat-cupa, Farul fiind azi la un pas de o premiera: echipa ar fi prima din Constanta care se califica in finala Cupei Romaniei in toata istoria competitiei!

Spectatorii vor avea acces gratuit pe stadionul "Ion Oblemenco".

Cupa ar readuce pacea in Stefan cel Mare

Nici Dinamo nu sta pe roze dupa ce a pierdut meciul cu Steaua, cei din Stefan cel Mare fiind acum destul de departe de un nou titlu de campioana.

Si pentru ei salvarea ar putea veni de la Cupa Romaniei, o calificare in finala - acolo unde ar urma sa intalneasca o formatie de provincie care, evident, va porni cu sansa a doua in Bucuresti - insemnand un pas imens spre cucerirea trofeului si, implicit, pentru o vara linistita.

Situatia este identica insa pentru FC National, formatie care nu mai are nici o sansa la titlu si, se pare, nici la locul secund din clasament, care duce si el spre Cupa UEFA. Asa ca drumul spre Europa al formatiei trece prin Stefan cel Mare, acolo unde e de aparat un rezultat favorabil obtinut in tur, in Cotroceni.

Antrenorul dinamovist Ioan Andone e de parere ca evolutia jucatorilor sai din partida cu Steaua este un motiv de ingrijorare in perspectiva partidei cu FC National. "Unora dintre jucatori le-a fost teama, iar unii au jucat prost din cauza terenului. Noi am ajuns la 30 de metri de poarta Stelei, iar de aici doar doua sau trei atacuri au ajuns in careul lor de 16 metri.

Asta este ingrijorator in perspectiva partidei cu National, una importanta si in care putem sa indeplinim cel de-al doilea obiectiv al nostru, Cupa Romaniei. Trebuie sa castigam cu 1-0 pentru a juca finala", a spus Andone. El este convins ca o calificare in finala Cupei Romaniei i-ar reabilita pe jucatori in fata publicului.

"Ar fi important sa castig a treia cupa ca antrenor cu Dinamo, dar este umbrita de faptul ca nu am castigat de 15 ani in Ghencea. Sunt convins ca suporterii si-ar dori sa castigam in Ghencea, chiar daca am pierde campionatul, dar noi nu trebuie sa judecam asa", a precizat Andone.

Arbitrii si observatorii

U Craiova-Farul Constanta (in tur 0-1) ora 17.00

Arbitri: Sorin Corpodean - Cristian Nica,

Octavian Sovre - Teodor Craciunescu

Observatori: Corneliu Costinescu, Gheorghe Constantin

Dinamo-FC National (in tur 1-2) ora 19.00

Arbitri: Ionica Serea - I. Cojocaru, Nicolae Marodin - Viorel Sandu

Observatori: Mircea Dridea, Constantin Gheorghe

Ambele partide vor fi transmise in direct de TV Sport.

Semeghin si Iordache, reprimiti in lot

Semeghin si Iordache, trimisi temporar la Dinamo II pentru incalcarea regulamentului de ordine interioara, au fost reprimiti la antrenamentele primei echipe. Cei doi s-au pregatit in "Groapa", sub comanda lui Andone, dar decizia privind lotul de 18 pentru meciul cu FC National o va avea tot antrenorul dinamovist. "Eu sunt platit sa antrenez jucatorii.

Daca mi se spune ca Semeghin trebuie sa se antreneze cu mine, se antreneaza. Dar decizia de a juca sau a face parte din primul 11 tot eu o iau", a punctat tehnicianul.