O noua versiune a browserului Firefox se pregateste pentru a ajunge la utilizatori, dar nu vine de la Mozilla Foundation. O companie numita Round Two a fost lansata cu promisiunea ca va aduce „o noua lista de produse si servicii care vor imbunatati experienta cu Firefox a utilizatorului".

„Cand ne vom lansa serviciile, in aproximativ o luna, vom oferi tot ceea ce este necesar pentru acest browser", a declarat Bart Decrem, CEO la Round Two si fost angajat la Mozilla Foundation.

„Noi consideram ca este enorm de mult loc pentru imbunatatiri aduse pe platformele Mozilla si Firefox si ne consideram prima companie din afara Mozilla Foundation al carei scop este satisfacerea utilizatorilor browserului Firefox".

Pe langa propriile sale produse, Round Two sponsorizeaza si dezvoltarea altor extensii Firefox, produse de terti.

Printre acestea se afla FlashGot, care permite utilizarea unui download manager; Bandwidth Tester, care le permite utilizatorilor sa determine viteza conexiunii pe care o folosesc si SwitchProxy, care le permite utilizatorilor sa navigheze in mod anonim cu Firefox.

Round Two le ofera dezvoltatorilor acestor extensii resurse tehnice, inclusiv servere web, latime de banda, resurse de management al proiectelor, dar si suport financiar.

Round Two a anuntat de asemenea ca sprijina proiectele StockTicker, TinyURL Creator, Copy Plain Text, Extension Uninstaller, Lorem Ipsum Content Generator, OpenDownload, Open Long URLs, Search Plugins si Secure Password Generator.

In legatura cu propriile extensii, Decrem a declarat ca Round Two ia in considerare posibilitatea integrarii unui anti-virus in Firefox.