Janine Sarbu nu a onorat invitatia Zinei Dumitrescu de a participa la reuniunea celor mai cunoscute manechine de dinainte de 1989, intalnire la care stia ca va fi prezenta si Lavinia Sarbu, prima sotie a fostului sau sot Adrian Sarbu.

O serie de manechine vestite inainte de ’89 au fost readuse pe scena pentru un spectacol grandios organizat la Hotel Intercontinental. Initiativa a apartinut Zinei Dumitrescu, care si-a incununat astfel o cariera de 45 de ani in industria modei romanesti. Zina Dumitrescu a organizat luni seara cel mai important eveniment din cariera sa, dupa cum ne-a marturisit.

Mama modei romanesti si-a prezentat la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental, acolo unde aveau loc toate spectacolele de moda de pe vremea lui Ceausescu, colectia „30 plus".

NEVESTELE LUI SARBU

Din pacate, Janine, fosta sotie a boss-ului Pro TV Adrian Sarbu, nu a pasit pe podium, preferand sa ramana la Paris. Altfel am fi asistat, in premiera, la defilarea pe aceeasi scena a celor doua foste sotii ale lui Sarbu, Janine si Lavinia Sarbu.

De data aceasta, cei peste doua sute de invitati nu au asistat la defilarea unor tinere manechine, ci a modelelor in voga pe vremea lui Ceausescu: Romanita Iovan, Natasa Raab, Katiusa Bock, Bianca Brad, Eugenia Enciu, Melek Amet, Rodica Protasievici, Ilinca Vlad, Lavinia Sarbu, Crinuta Popescu, Mihaela Ionescu, Carmen Haber, Oana Banarescu, Rodica Isar, Tania Bogdan, Diana Popescu, Violeta

Tanasa, Catalin Botezatu, Liviu Ionescu, Andi Antemia si fiul Zinei, Catalin Negreanu.

NOSTALGIE SI LACRIMI

Prieteni de-ai Zinei Dumitrescu, figuri mondene cunoscute sau nostalgici ai perioadei comuniste au participat la eveniment: Andreea Esca, Alexandre Eram, Vanda Vlasov, Ingrid Vlasov alaturi de sotul sau Marian Nedelcu, Liza Panait alaturi de sot si de fetita lor, Mihai Albu, Flora Nastase, Laura Olteanu, Violeta Andrei, Stefan Iordache, Rodica Stanoiu, Rasvan Ciobanu au urmarit cu o lacrima in

coltul ochiului defilarea manechinelor ajunse acum la o varsta respectabila. Florin Piersic a jucat rolul de prezentator, citind poezii de Lucian Avramescu si ridicand in slavi frumusetea eterna a femeii.

Discursul actorului, precum si aparitia fostelor modele s-au realizat pe fondul sonor al unor piese de altadata ce aveau cam aceeasi tema: anii care au trecut, alaturare ce a umezit si mai mult batistele celor mai sensibili din sala.

BOUREANU, CERUT DE SOT

Mireasa prezentarii a fost insa unul dintre cele mai cunoscute manechine in lume, Valentina Pelinel, venita tocmai de la New York, care i-a aruncat buchetul de flori logodnicului sau Cristian Boureanu, postat in primul rand. O miscare care am putea spune ca a echivalat cu o cerere in casatorie din partea Valentinei.

La finalul prezentarii, Zina a chemat pe scena toate modelele, ciocnind pahare cu sampanie si trecand in revista cu ce anume se ocupa acestea in prezent, o data ce cariera in moda a luat sfarsit. Directori de case de moda, femei de afaceri, realizatoare tv, directoare ale unor companii din America sau Australia, lector universitar sunt doar cateva dintre realizarile lor.

Zina a asigurat publicul ca va urma o defilare a manechinelor de dupa anul 1990 in care vor face senzatie Dana Savuica, Maria Andrei si Adela Catarama. Evenimentul a fost incheiat cu prezentarea noii colectii a casei de moda Escada.