Traian Basescu declara ca va lua o decizia in privinta anticipatelor imediat dupa semnarea Tratatului de aderare in acord cu Calin Popescu Tariceanu pa care-l sustine in continuare pentru functia de premier.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat in cadrul emisunii "Romania la raport" realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, ca este in continuare partizanul alegerilor anticipate dar acestea "nu se vor desfasura decat daca voi ajunge la o intelegere cu premierul Calin Popescu Tariceanu" pe care v-a incerca sa-l convinga de oportunitatea anticipatelor.

Presedintele Traian Basescu a negat speculatiile potrivit carora premierul Calin Popescu Tariceanu va fi inlocuit cu Theodor Stolojan. Traian Basescu a declarat ca "daca ar fi alegeri tot pe Tariceanu l-as desemna prim-ministru", precizant ca nu are nici o legatura cu speculatiile din presa.

Intrebat daca isi mentine declaratia de la inceputul anului in privinta prezentei PUR in coalitia de guvernare "PUR o solutie imorala" presedintele Traian Basescu a declarat ca "PUR ramane tot timpul o solutie imorala".

Basescu a declarat ca va sustine in continuare solutia anticipatelor, dar ca va tine cont si de argumentele primului-ministru. Presedintele a declarat ca se va cauta o solutie in care "Guvernul sa nu poata fi blocat in momentele in care va avea de luat decizii dificile in indeplinirea obligatiilor pe care si le-a asumat".

Basescu a declarat ca actuala putere nu-si poate permite riscul, in conditiile fragilitatii majoritatii din Parlament, sa nu declanseze alegeri anticipate. Seful statului a anuntat ca dupa semnarea Tratatului de aderare la UE va lua o decizie in privinta anticipatelor cu premierul, partidele din Alianta si UDMR.